<p>Duizendpoot Dick van Leeuwen organiseert vooral heel graag, mooie evenementen zoals FDLM Ermelo.</p>

Duizendpoot Dick van Leeuwen organiseert vooral heel graag, mooie evenementen zoals FDLM Ermelo.

(Foto: Arda Konings)

Voorzichtig aan de slag met Fête de la Musique 2021

  Nieuwsflits

ERMELO - Met nog een wat zure nasmaak in de mond over het mislopen dit jaar van het muzikaalste ‘Fête de la Musique’ van Ermelo, wordt er hoopvol vooruitgeblikt naar juni 2021. Nieuwe ronde, nieuwe kansen wellicht. Al hangt een en ander nauw samen met de ontwikkelingen omtrent het coronavirus, dat de wereld momenteel nog steeds in zijn greep houdt.

Arda Konings

Net als velen met hem, had voorzitter FDLM Dick van Leeuwen er flink de smoor over in dat het landelijk bekende muzikale paradepaardje van Ermelo, de nek om was gedraaid door een onzichtbaar virus. “Waardeloos, het bestuur baalde als een stekker”, klinkt het oprecht uit Dick’s mond. “In maart hakten we definitief de knoop door om de stekker eruit te trekken voor de editie van 2020.”

Alweer drie jaar, maakt Dick met veel plezier en enthousiasme, deel uit van het FDLM-bestuur. Inmiddels kan hij met de status ‘bekende Ermeloër’ bestempeld worden en heeft hij zich voor reeds menige bestuursfunctie van diverse pluimages, verdienstelijk gemaakt. Zoals de ondernemersverenging, de Kerstmarkt, de Halve Marathon van Ermelo en zijn fluitwerk bij DVS. “Ik had me eerst wel verdiept voordat ik ja zei tegen het voorzitterschap bij Fête de la Musique. Dat het zo’n immens groot feest is met ook zo’n grote organisatie eromheen, had ik niet verwacht. Tot nu toe vind ik het wel het allermooist van alles, wat ik heb gedaan.”

Dat Dick een overtuigd mensenmens is, moge duidelijk zijn. Voor zijn werk beweegt hij zich dagelijks als conciërge tussen zo’n 1400 leerlingen van het Christelijk College Nassau Veluwe Harderwijk. Als een spin in het web is hij daar onder andere het aanspreekpunt, surveilleert hij en doet kleine reparaties. Naast zijn werk en bestuurlijke bezigheden, heeft Dick sinds kort een oude liefde opgepakt. Al 35 jaar heeft hij een motorrijbewijs op zak. Moest het er toch eindelijk eens van komen. “Mijn vrouw Judith wilde graag een kat. Ik zei ‘Dat is goed, maar dan wil ik een motor.’ Zo gezegd, zo gedaan. Gelukkig vindt Judith het allemaal prima wat ik doe. We overleggen alles goed samen. Dat houdt ons in balans,” lacht Dick breeduit.

Ook al zijn de eerste organisatie initiatieven dus weer opgepakt, blijft het bestuur van FDLM voorlopig, nadrukkelijk voorzichtig. Samen met Cor Louwerse, Johan Windhorst en Dick namens het bestuur en Eva Windhorst en Lisanne van Leeuwen van de organisatie, is besloten dat er vanaf donderdag 26 november ingeschreven kan worden voor de editie van 2021. Dick: “We bekijken het echt stapje voor stapje of er mogelijkheden zijn. Eerst maar eens zien hoe de feestdagen gaan verlopen. We vragen nog geen vergunningen aan. Misschien worden het optredens in de buitenlucht. We hopen dat het virus zal verdwijnen, de vaccins aanslaan, we gezond blijven en dat er een schitterend muziekfeest neergezet kan worden. We gunnen dat iedereen. Zoals horecamensen. En vooral geluidstechnici, die vanaf maart amper meer hebben gewerkt. Voorlopig blijft alles toekomstmuziek!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden