Foto: Pixabay

Pas in voorjaar verbetering fietsstroken Sandbergweg

  Nieuwsflits

ERMELO - De betreffende aannemer gaat opnieuw aan de slag met de brede fietssuggestiestroken aan de Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg. Groot onderhoud in de zomer van 2019 is niet goed verricht.

De gemeente is echter nog in discussie over de omvang van het herstelwerk, over de herstelmethode is overeenstemming gevonden. De fractie van het CDA bracht de staat van de Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg onder de aandacht van het college. ‘’Het resultaat direct na het onderhoud, maar ook nu nog, is niet goed. De rode fietssuggestiestroken zijn al direct een sterk versleten uiterlijk gaan geven. Of ze al jaren zijn gebruikt. Ook is het wegoppervlak hobbelig en niet strak aangelegd.’’

In het voorjaar zou al een aanpassing komen, maar die bleef uit. Het CDA heeft daarom vragen aan het college gesteld. De gemeente heeft nu een definitief voorstel klaarliggen, dat wordt voorgelegd aan de aannemer. ‘’Het is aan de aannemer om hier nu op te reageren, voordat de gemeente vervolgstappen onderneemt’’, aldus het college.

De aannemer erkent, dat de werkzaamheden niet deugdelijk zijn uitgevoerd.

De weg kan op zijn vroegst in het voorjaar 2021 worden hersteld. Anders dan bij beton of asfalt moetentoplagen, zoals slijt- en slemlagen bij warme en droge weersomstandigheden worden uitgevoerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden