<p>Burgemeester Andr&eacute; Baars heeft de eer aan zichzelf gehouden.</p>

Burgemeester André Baars heeft de eer aan zichzelf gehouden.

(Foto: Gemeente Ermelo)

Bungelende burgemeester stapt zelf op

  Nieuwsflits

ERMELO - Burgemeester André Baars heeft de eer aan zichzelf gehouden. Volgens hem is er te weinig vertrouwen om nog langer aan te blijven als burgemeester. Voordat de burgemeester nog meer kritiek over zich heen kreeg stapte Baars op.

Benjamin Terpstra

Met hier en daar een dankbetuiging voor André Baars vervolgde de gemeenteraad de beeldvormende raadsvergadering naar aanleiding van het onderzoek naar de conflicten in het gemeentebestuur van Ermelo. De raad liet Baars al maanden bungelen, terwijl duidelijk werd dat de fractievoorzitters totaal geen vertrouwen meer hadden in het functioneren van Baars.

Zijn positie was daarnaast onhoudbaar door alles wat gezegd en geschreven is. Ook het langlopende proces heeft de situatie geen goed gedaan. Dit nooit werd, klonk als conclusie in de raad. ‘’Niemand wordt hier beter van’’, stelt Anneke Knoppert tijdens de vergadering.

In de theaterzaal kreeg deze beeldvormende vergadering ineens een andere wending door het vertrek. Harde besluiten zouden er door de raad niet genomen worden. Na een uur kreeg André Baars het woord, wat zijn afscheidstoespraak werd. Hij benadrukte altijd in het belang van de inwoners te hebben gehandeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden