<p>Patty van Vierzen en Wiert Omta overhandigen de tulpenbollen namens Rotary Ermelo aan Ellie en Ton de Kruif van Kroondomein.</p>

Patty van Vierzen en Wiert Omta overhandigen de tulpenbollen namens Rotary Ermelo aan Ellie en Ton de Kruif van Kroondomein.

(Foto: Sven Gravendeel)

Rotary steekt handen uit de mouwen

  Nieuwsflits

ERMELO – Rotary Ermelo bestaat in 2020 30 jaar, maar moet door corona de lustrumviering uitstellen tot het voorjaar. Dan hoopt de serviceclub ook te genieten van de tulpen, die afgelopen zaterdag werden overhandigd aan zorginstelling Kroondomein.

Marco Jansen

 Rotary Ermelo werd op 5 juni 1990 opgericht vanuit Rotary Ermelo Putten. Reden was een toename van het ledenaantal, waardoor een aantal zich afsplitste met een nieuwe club. Momenteel zijn er 34 leden uit Ermelo, maar ook uit Harderwijk. Zoals voorzitter Patty van Vierzen (53), zij is sinds drie jaar lid van de club. “Ons jongste lid is Daniël Brinkman (30) en Dirk Endendijk (76) is het oudste lid. De gemiddelde leeftijd is midden 50. Het is een mooie gemêleerde club mensen met verschillende achtergronden, beroepsgroepen en classificaties, wat maakt dat we veel kennis hebben. Met elkaar kunnen we veel bereiken en er ontstaan ook vriendschappen.”

Iedere maandagavond komen de leden samen in de Dorpskamer voor een diner. “We eten met elkaar, er is een programma met een spreker en we vergaderen over clubzaken. Vanaf deze week zijn we teruggegaan naar een online zoom meeting en dan wordt het eten rondgebracht.”

Van Vierzen is overtuigd vrijwilliger en onderschrijft het motto van de Rotary – Service above self. “Als lid maak je je eigenbelang ondergeschikt aan dat van je medemens. We zetten ons graag in voor onze omgeving. Dichtbij in Ermelo met de tulpenbollen die we aan zorginstellingen schenken. In de lockdown periode hebben we tafelfietsen en hometrainers beschikbaar gesteld voor ouderen en we hebben het eerste weekend van november de Voedselbankactie bij de Albert Heijn. Ook gaan we in de zomer tandemfietsen met de blinde gasten van vakantiehotel Dennenheul.”

De rotary staat dus niet voor fundraising door een club van rijke mensen, wil ze zeggen. “We vinden het leuker om onze handen uit de mouwen te steken. Is er een vraag, kijken wij of we kunnen helpen.”

Van Vierzen draagt op 30 juni het voorzitterschap over aan Daniël Brinkman. Dan is het Rotary jaar voorbij.

Jubileumcadeau 

Zaterdag overhandigden Patty van Vierzen, Wiert Omta en Heidy uit de Bosch namens Rotary Ermelo 2500 tulpenbollen aan zorginstelling Kroondomein in Ermelo. Ellie de Kruijf van zorggroep Noordwest Veluwe en vrijwilliger Ton de Kruijff namen ze in ontvangst. Albert-Jan Fredrikze, tuinman van LooHorst Landscaping, zal de tulpenbollen verdelen over de zorglocaties Amaniet, IJsvogel en Kroondomein in Ermelo. Met de opbrengst van de tulpenbollen strijdt de Rotary sinds 1988 wereldwijd tegen polio.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden