<p>Henk Od&eacute; ontvangt van Katherine Haklander (Brasserie Staverden) en burgemeester Andr&eacute; Baars een driegangendiner.&nbsp;</p>

Henk Odé ontvangt van Katherine Haklander (Brasserie Staverden) en burgemeester André Baars een driegangendiner. 

(Foto: Marco Jansen)

Ouderen verrast met diner aan huis

  Nieuwsflits

ERMELO - Vijftig ouderen in de gemeente Ermelo keken donderdag en vrijdag verrast op toen ze een gratis driegangendiner aan de deur kregen bezorgd. Een cadeau van Brasserie Staverden, op vrijdag overhandigd door burgemeester André Baars.

Marco Jansen

 Bea van Loo heeft twee kleinkinderen op bezoek als de burgemeester voor de deur staat met een feestelijk verpakte dinerbox. Zij voelt zich ‘verwend’ met het driegangendiner. “Ik kwam vroeger vaak op Staverden en ben vorig jaar ook bij de lunch geweest. Heel gezellig.”

Truus de Bouter (79) vindt het ‘fantastisch’ dat ze zo’n mooie doos krijgt aangeboden. “Ik ben slecht ter been en ik dacht dat ik naar jullie toe moest komen”, zegt ze. “Het is mooi dat we naar u toe komen’’, antwoordt Katherine Haklander van de Brasserie. “De gerechten zijn au-bain-marie in een pannetje met water te bereiden. Ik hoop dat u geniet.”

Henk Odé is verbaasd als hij André Baars voor de deur ziet verschijnen. “Waar kennen wij elkaar van?”, vraagt hij zich hardop af. “Ik ben de burgemeester’’, antwoordt Baars. Als hij hoort dat de maaltijd van Brasserie Staverden komt, leeft Odé op. “Ik ben daar jaren gids geweest en leidde mensen rond voor de VVV, op de fiets en over het landgoed. Ik kwam er graag, maar door mijn leeftijd (81) mag ik niet meer autorijden. Nu is thuisblijven en wandelen het enige wat ik kan doen, dus dit diner vind ik fantastisch’’, klinkt hij dankbaar.

Dat vindt ook André Baars zelf. “Dit is een hartstikke leuk initiatief en juist in deze tijd is het bijzonder dat een horecaondernemer de moeite neemt om dit te doen. Mensen zijn heel verrast en waarderen dit enorm. In deze tijd kun je mensen niet uitnodigen en zijn er weinig activiteiten voor dagbesteding. Als burgemeester is het leuk om even mee te rijden. Deze bezorgronde is even een leuke activiteit in een voor mij vervelende periode van bestuurlijke onrust, waar ik verder niet op in wil gaan’’, zegt de burgemeester over de grote druk op zijn persoon.

Het bezorgteam van Brasserie Staverden krijgt blije, dankbare en ook emotionele reacties van de verraste ouderen. “Zij hebben op dit moment weinig contact en vereenzamen is een gevolg daarvan. Ze zitten om een praatje verlegen’’, weet ondernemer Katherine Haklander. “Normaal bezorgen we zo snel mogelijk maar nu maken we op afstand een praatje aan de deur. Ondanks dat we als horeca getroffen zijn, zien we de maatschappelijke meerwaarde. Dit is dankbaar werk.”

De vijftig ouderen zijn vooraf geïnformeerd door de Nederlandse patiëntenvereniging. Coördinator Marja Postuma: “De lunches op Staverden waren ontzettend geslaagd. En ook een maaltijd aan de deur is een prachtige verrassing.”

De gerechten zijn ook online te bestellen op beleefstaverden.nl en worden bezorgd in Ermelo, Harderwijk, Hierden en omgeving. De chefkok heeft onder meer de wildgerechten al in de keuken klaargemaakt. In de doos zit een bereidingswijze om de vacuüm verpakte producten au-bain-marie klaar te maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden