Foto: Ooms Architecten

Eerste schop in de grond voor zorgvilla In de Luwte Ermelo

  Nieuwsflits

Aan de Wilhelminalaan in Ermelo verrijst op de plaats van het voormalige dagbestedingscentrum ‘Het Speulder’ de komende maanden het nieuwe woonzorgcentrum zorgvilla ‘In de Luwte’. Donderdag ging hiervoor de symbolische eerste spade in de grond. 

ERMELO - Zorgvilla ‘In de Luwte’ werkt al meer dan twaalf jaar aan de Hamburgerweg in Ermelo volgens een bijzonder “bewoner gericht” concept aan het welzijn en welbevinden van ouderen met dementie. ‘In de Luwte’ wil graag een waardig slotakkoord toevoegen aan de laatste fase van hun leven.

De nieuwe Zorgvilla zal vanaf februari 2022 plaats gaan bieden aan 22 bewoners met dementie. Een forse uitbreiding op de negen waar zij nu zorg aan verlenen. 

Daarnaast worden op de bovenverdieping onder de naam ‘De Groene Oase’ 14 (zorg)appartementen voor senioren gerealiseerd. “Onbezorgd wonen en leven” is het credo van zowel ‘In de Luwte’ als ‘De Groene Oase’.

Voormalig Salem-ziekenhuis

Deze nieuwbouw wordt mogelijk gemaakt door Stichting Salem te Ermelo. Deze stichting, die een overblijfsel is van het voormalig Salem-ziekenhuis in Ermelo, is eigenaar van het terrein aan de Julianalaan/Wilhelminalaan en een deel van de daarop gerealiseerde bebouwing. 

Op datzelfde terrein zijn ook het Willem Holtrop Hospice, twee Gezondheidscentra, het Buurtzorgcentrum en tandartspraktijk Dental Clinics gevestigd.

Goede doelen-stichting

Stichting Salem is een goede doelen-stichting die vooral medische projecten wereldwijd, maar ook dichtbij financieel ondersteunt. Het bestuur van Stichting Salem zocht al enige tijd naar een nieuwe bestemming voor de plek waar voorheen het oude (gedateerde) centrum ‘Het Speulder’ was gevestigd.

Na kennisname van de toekomstambities van ‘In de Luwte’ is het plan ontwikkeld voor de bouw van een prachtig woonzorgcentrum voor ouderen.

Dezelfde zorg

“Deze kans grijpen we met beide handen aan”, zegt zorgmanager Wim Willemsen over het aanbod voor een nieuw ‘In de Luwte’-pand. “Een compleet en prachtig nieuw pand op een fantastische locatie. In het vertrouwde Ermelo en met uiteraard dezelfde kwalitatieve zorg voor ouderen met dementie zoals men op dit moment van ‘In de Luwte’ gewend is.”

Bert van den Hoorn, voorzitter van het bestuur van ‘In de Luwte’, vult aan: “Niet alleen een uitbreiding van ‘In de Luwte’, maar ook extra zorgappartementen voor senioren. Complete nieuwbouw voorzien van moderne domotica en van alle gemakken van deze tijd. De zorgappartementen zijn huurappartementen en men kan vanaf nu interesse al kenbaar maken”. 

Op de websites van zowel ‘De Groene Oase’, zie www.residentiedegroeneoase.nl als ‘In de Luwte’, zie  www.indeluwte.info is informatie over dit nieuwe project te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden