<p>Door de impact van corona blijven veel van de kwetsbare vrijwilligers uit voorzorg thuis met als gevolg dat het lastiger wordt om het museum open te houden tijdens reguliere openingstijden. </p>

Door de impact van corona blijven veel van de kwetsbare vrijwilligers uit voorzorg thuis met als gevolg dat het lastiger wordt om het museum open te houden tijdens reguliere openingstijden.

(Foto: Museum Het Pakhuis)

Thuiszittende student gevraagd als hulp in museum

  Nieuwsflits

Studenten kunnen praktijkervaring opdoen in Museum Het Pakhuis in Ermelo, bijvoorbeeld door ondersteuning te bieden bij educatieve activiteiten.

ERMELO - Het museum kan namelijk een steun in de rug gebruiken in de vrijwilligersbezetting. Nu de wintermaanden eraan komen is het vrijwilligersbestand gevoelig geworden voor uitval door ziekte. 

Het museum met aandacht voor archeologie en lokale geschiedenis zoekt nu naar studenten, die door thuis studeren op zoek zijn naar sociaal contact en praktijkervaring willen opdoen.

Educatie tot bezoekersontvangst

Studenten die niet meer met het openbaar vervoer hoeven te reizen, minder vaak ingepland worden of om andere redenen tijd over hebben zijn van harte welkom om bij de organisatie in Ermelo te komen kijken. Na een kennismaking kijkt Het Pakhuis waar de vrijwilliger het best past – van educatie tot bezoekersontvangst.

Vrijwilligers blijven thuis

Door de impact van corona blijven veel van de kwetsbare vrijwilligers uit voorzorg thuis met als gevolg dat het lastiger wordt om het museum open te houden tijdens reguliere openingstijden. Dat is een probleem waar met name jongere vrijwilligers Museum Het Pakhuis mee kunnen helpen. 

Bijspringen

Momenteel zijn er veel studenten die op dit moment thuis studeren. “Nu studenten niet meer hoeven te reizen blijft er tijd over. Eén van onze nieuwste vrijwilligers is hier een voorbeeld van. Doordat zij online colleges volgt en niet meer in de trein naar Amsterdam hoeft heeft ze tijd over. Zij besloot om die tijd te besteden door af en toe bij te springen in ons museum. Op die manier helpt ze ons deze tijden door en besteed ze haar extra tijd op een leuke en waardevolle manier”, aldus directeur Germa Greving.

Opgave en info

Aanmelden via info@hetpakhuisermelo.nl of 0341-760777 tijdens openingstijden. Meer info op www.hetpakhuisermelo.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden