Foto: Shutterstock

‘Probleem niet opgelost bij vertrek Baars’

  Nieuwsflits

ERMELO - De bevindingen van de verkenners van de NSOB over het onderzoek naar het bestuur van Ermelo zijn alles behalve positief. Toch is het advies geen drastisch ingrijpen. Er is slechts tijdelijke verlichting als de burgemeester vertrekt.

Toch lijkt de positie van burgemeester Baars onhoudbaar en onwerkbaar. Bij de wethouders heerst twijfel ten aanzien van het functioneren van de burgemeester. De wethouders zijn van mening dat de rol van verbinder en neutrale, boven de partijen staande burgervader, wordt gemist. Dat laten ze gezamenlijk weten nog voordat de fractievoorzitter met een gezamenlijk oordeel komen over de bevindingen van het onderzoeksrapport. Na overleg met de fracties komen de fractievoorzitters met een reactie op het rapport, dat afgelopen donderdag werd gepresenteerd.

Op 14 juli werd het vertrouwen door de fractievoorzitters opgezegd. De onderzoekers concluderen dat de gemeenteraad nog steeds vertrouwen in de burgemeester heeft. Het grote probleem is het college van B&W. Het functioneert niet als collegiaal bestuur.

Grote vraag is wat de gemeenteraad op 28 oktober doet. Dan wordt dit rapport de complete raadsvergadering besproken. Neemt de raad de adviezen over of moet Baars vertrekken?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden