<p>Midden in de Kinderboekenweek werd de &lsquo;Bibliotheek op School&rsquo; feestelijk geopend.</p>

Midden in de Kinderboekenweek werd de ‘Bibliotheek op School’ feestelijk geopend.

(Foto: )

Bieb op school: kinderen stimuleren om meer te lezen

  Nieuwsflits

ERMELO - Nieuwe boeken en taart bij de Beatrixschool in Ermelo. Midden in de Kinderboekenweek werd de ‘Bibliotheek op School’ feestelijk geopend met in elke klas een workshop en de Vliegensvlugge verteller.

Leesmediaconsulent Berdien straalt tijdens de opening. Met een speciale koffer vol boeken komt zij als Vliegensvlugge verteller langs in de groep en laat de leerlingen (nieuwe) boeken zien. Er wordt kort over de boeken verteld of een stukje voorgelezen en dan is het tijd voor een vliegensvlug bezoek aan een andere groep. Alle 215 leerlingen worden ingeschreven bij de bibliotheek en kunnen zo nog meer boeken lenen, thuis en op school.

De Bibliotheek op School is een educatieve aanpak waarin scholen met Bibliotheek Noordwest Veluwe structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Een belangrijk doel is het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis. Want kinderen die meer lezen, zijn beter in taal. Door de samenwerking blijft de collectie op de school actueel en vernieuwd. Met het digitaal uitleensysteem kunnen de kinderen de boeken tevens mee naar huis nemen om daar samen te lezen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden