<p>Acteurs laten je kennis maken met het verzet.&nbsp;</p>

Acteurs laten je kennis maken met het verzet. 

(Foto: )

'Bij deze theaterwandeling is niets onmogelijk'

  Nieuwsflits

ERMELO - Museum Het Pakhuis en Theatergroep Spiegel organiseren een unieke familiebeleving in Ermelo: Spoor van Verzet. Acteurs laten je kennis maken met het verzet en door de ogen van verschillende personages ontdek je of er ook een verzetsstrijder in jou schuilt. En onderweg gebeurt er van alles.

Reis terug in de tijd met theaterwandeling Spoor van Verzet. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren ook in Ermelo personen en organisaties die zich verzetten tegen de Duitse bezetters. Het verzet, ook wel ‘de ondergrondse’ genoemd, saboteerde het beleid van de bezetter.

De ondergrondse hielp Joden en politieke tegenstanders om onder te duiken en verspreidde illegale kranten met ongecensureerd nieuws.

Museum Het Pakhuis en Theatergroep Spiegel gebruiken deze ingrediënten voor een unieke familiebeleving in Ermelo: Spoor van Verzet. De theaterwandeling vindt plaats op vrijdag 16 oktober, zaterdag 17 oktober, vrijdag 23 oktober en zaterdag 24 oktober.

Buitenlucht

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Veel activiteiten in het kader van bevrijding en herdenking in mei gingen vanwege het coronavirus niet door. Voor alle zekerheid vindt Spoor van Verzet dan ook plaats in de buitenlucht.

Theatergroep Spiegel, Museum Het Pakhuis, HD Rent en Signscentre Calluma zijn druk met alle voorbereidingen. De route van de beleving gaat langs historische locaties door Ermelo.

Personages

‘’De acteurs laten je kennis maken met het verzet en door de ogen van verschillende personages ontdek je of er ook een verzetsstrijder in jou schuilt. En onderweg gebeurt er van alles. Het is natuurlijk niet leuk om alles te verklappen, maar tijdens deze theaterwandeling is niets onmogelijk. Acteurs nemen je mee, terug in de tijd’’, aldus Germa Greving, directeur bij Museum Het Pakhuis.

Kaartverkoop online

De kaarten voor Spoor van Verzet zijn enkel hier online te bestellen via de website van Museum Het Pakhuis. Tijdens het boeken kiest men een tijdslot naar keuze tussen 16.30 uur en 20.30 uur op de eerder genoemde dagen.

Per tijdslot zijn in totaal 15 plaatsen beschikbaar. Kaarten kosten 7,50 euro voor zowel volwassenen en kinderen.

Tentoonstelling

Rondom de theaterwandeling vinden bij het museum in Ermelo eveneens activiteiten en een expositie plaats in het kader van bevrijding en herdenking. Zo is in Museum Het Pakhuis de tentoonstelling Verborgen Brieven te zien, brieven die twee Joodse kinderen, Eva en Bram Beem, tijdens de oorlog schreven aan hun ouders. Vanuit Friesland vonden zij onderdak in Ermelo.

Alles op de bon

Naast de theaterwandeling kunnen gezinnen op zaterdag 17 oktober, dinsdag 20 oktober, donderdag 22 oktober, zaterdag 24 oktober in Museum Het Pakhuis kennis maken met de thema’s uit de voorstelling. Op zaterdag 17 en zaterdag 24 oktober vindt de activiteit Alles op de bon plaats waarin kinderen creatief leren omgaan met schaarse materialen.

Geheimtaal

Dinsdag 20 oktober staat geheel in het teken van Geheimtaal waarbij geheime boodschappen onderschept worden.

Illegale kranten

Op donderdag 22 oktober ontdek je hoe de ondergrondse vroeger toch illegale kranten konden maken en verspreiden.

Museum Het Pakhuis

Voor vragen over de kaartverkoop kan men zich richten tot Museum Het Pakhuis per mail of telefonisch. Museum Het Pakhuis is tot en met oktober geopend op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Prijzen

Bekijk de prijzen voor regulier museumbezoek of voor meer informatie over Spoor van Verzet op de website.

Ga naar de website van museum Het Pakhuis 

www.hetpakhuisermelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden