Afbeelding
Mettina Jager

Trijntje Oosterhuis te zien in Theater Harderwijk

18 mei 2022 om 10:00 Muziek

HARDERWIJK Eén van de beste en meest veelzijdige zangeressen van Nederland komt naar Harderwijk. Trijntje Oosterhuis staat op vrijdag 27 mei met het ijzersterke, tijdloze werk van een groot componist in haar nieuwe show What the world needs now in Theater Harderwijk.

In 2022 trekt Trijntje met een nieuwe band langs de Nederlandse theaters om het tijdloze Songbook van Burt Bacharach ten gehore te brengen. What The World Needs Now... Is Love, Sweet Love.

BACHARACH Trijntje Oosterhuis bracht in 2006 haar eerste album uit in samenwerking met grootmeester Burt Bacharach. De inmiddels 93-jarige Bacharach is misschien wel één van de grootste componisten van zijn generatie, liedjes als The Look Of Love, I Say A Little Prayer, That’s What Friends Are For, Raindrops Keep Fallin’, (They Long To Be) Close To You en vele andere stukken komen van zijn hand. Hij werkte onder andere samen met Dionne Warwick, Dusty Springfield, Aretha Franklin, Tom Jones en Elvis Costello. Zijn werk is uniek en kenmerkt zich door ijzersterke composities en melodieën.

De samenwerking tussen Bacharach en Trijntje was een droom die werkelijkheid werd voor haar en het album werd binnen no-time multi-platinum. Er volgde nog een album, Trijntje tourde met Bacharach door Japan en verschillende optredens volgden.

Op het North Sea Jazz Festival van 2019 kwamen ze weer bij elkaar en de muzikale klik bleek nog steeds aanwezig. Ze besloten nog een album te maken, het album Everchanging Times met het Metropole Orkest en geproduceerd door Vince Mendoza.

Op vrijdag 27 mei om 20.15 uur is Trijntje Oosterhuis te zien in Theater Harderwijk. Voor meer informatie en kaarten ga naar www.theaterharderwijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie