Afbeelding
Pauw Media

The Lether Family heeft duizenden volgers: ‘Ik deel ook berichten over heftige momenten’

7 december 2022 om 21:00 Mensen

BARNEVELD Bloggen en posten op social media waren voor haar lange tijd een uitlaatklep. Nu haalt Debbie Lether (27) uit Barneveld er haar inkomen uit. ,,Daar heb ik keihard voor gewerkt.”

The Lether Family. Het bordje bij de voordeur in nieuwbouwwijk Veller schept meteen duidelijkheid. Dit is het huis van Debbie, haar man Roy en kinderen Zoë en Jay, misschien wel de beroemdste familie van de regio Barneveld. Debbie opent zachtjes de deur, want de jongste Lether doet een middagdutje. ,,Op donderdag ligt hij altijd vroeg in bed, zodat hij weer goed wakker is als we straks Zoë van school halen.”

Nieuws gaat verder dan de gemeentegrens. Daarom brengen wij ook bijzondere verhalen van buiten jouw gemeente. Artikelen die je motiveren, inspireren en je aan het denken zetten. Kortom: verhalen die de moeite waard zijn om te lezen.

We nemen plaats aan de keukentafel. De gezellige inrichting voelt vertrouwd, want als één van de meer dan 8500 volgers van Instagram-pagina The Lether Family ben ik al eerder in dit huis geweest. Zo voelt het tenminste. Op Instagram deelt Debbie berichten en stories over herkenbare dingen uit het gezinsleven, persoonlijke zaken die haar bezighouden en promoot ze als influencer producten en uitjes. ,,Als ik iets leuks heb om te delen, dan doe ik dat. Ik volg altijd mijn gevoel.”   

Sociale media worden vaak gezien als een nepwereld. Hoe echt is The Lether Family?
,,Echt, maar ik deel natuurlijk slechts fragmenten van ons leven. Als Jay een rotdag heeft, komt dat bijvoorbeeld niet in beeld en Roy hoeft ook niet zo nodig in de picture te staan. Maar volgers krijgen wel een realistisch beeld van ons gezinsleven. Eerlijk, open en no-nonsense. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ik deel ook berichten over heftige momenten, zoals mijn miskraam. Ook om taboes te doorbreken. Natuurlijk heb ik wel even getwijfeld, maar gezien de vele reacties ben ik blij dat ik het heb gedeeld.”

(Lees verder onder de foto)


Altijd al influencer willen worden?
,,Nee, dit is me echt overkomen. Van eind 2015 tot juni 2019 woonden we in Liverpool, vanwege Roys werk. In die periode werd mijn opa ernstig ziek en begon ik als uitlaatklep te bloggen. Na het overlijden van mijn opa lanceerde ik de Instagram-pagina ‘MumInLiverpool’ over ons leven in Engeland. Ik vond het ontzettend leuk om belevenissen te delen met andere mensen. Eenmaal terug in Nederland doopte ik die pagina om tot The Lether Family en kreeg ik ook steeds vaker verzoeken van bedrijven om hun producten te testen en te promoten. Langzamerhand werd het steeds serieuzer. Sinds januari 2021 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.”

Voelt The Lether Family als werk?
..Ja en nee. Als ik met een bedrijf in gesprek ben over mijn vergoeding, de inhoud van de campagne en deadlines voelt dat heel erg als werk. Maar als ik spontaan dingen deel, juist weer niet. Alles bij elkaar ben ik er wel bijna fulltime mee bezig, naast het huishouden en de zorg voor de kinderen.”

Je kunt inmiddels leven van The Lether Family. Zit er commercieel gezien nog meer in?
,,Dat denk ik wel, maar ik ben wel selectief met nieuwe samenwerkingen. Het is leuk dat ik eraan mag verdienen, maar ik wil niet dat mijn volgers het idee hebben dat ze naar reclame zitten te kijken. Persoonlijke posts moeten de hoofdmoot blijven.”

Krijg je veel reacties van volgers?
,,Ja, over het algemeen zijn mijn volgers erg lief en begaan. Ze leven mee als ik een miskraam krijg of sturen een bericht om mij te feliciteren met de verjaardag van de kinderen. Die betrokkenheid blijf ik bijzonder vinden. Mijn volgers kennen mij, maar ik hen meestal niet.”

Krijg je ook negatieve reacties?
,,Helaas wel. Die variëren van ‘Wat heb je dat bed raar opgemaakt’ tot ‘Je bent een slechte moeder’. Ik weet dat er op bepaalde internetfora erg negatief over me wordt gepraat. In het begin maakte ik me daar druk om, maar nu niet meer. Gelukkig is het merendeel van de berichten hartstikke lief.”

Ben je als influencer wel eens vrij?
,,Ja, soms ben ik bewust offline. In mei van dit jaar zelfs drie weken vanwege onze vakantie in Egypte. Het verblijf in een hotel met slechte WiFi - dat kwam goed uit - duurde tien dagen, maar ik besloot een langere online break te nemen. Na twee jaar focus op werk en Instagram wilde ik in alle rust genieten van een vakantie met het gezin.”

En lukte dat?
,,Ja, we hebben een heerlijke tijd gehad, waarin ik het ‘online zijn’ totaal niet heb gemist. Eenmaal terug in Nederland kostte het me zelfs enige moeite om The Lether Family weer op te starten, maar toen ik eenmaal weer in het ritme zat, was het ook weer snel erg leuk.”

Heb je nog dromen met je Instagram-pagina?
,,Ik ben heel tevreden met hoe het nu gaat. Meer volgers of meer geld verdienen zal nooit mijn drijfveer zijn, want dat werkt zo geforceerd. Ik blijf gewoon lekker mezelf en zie wel wat de toekomst brengt.”

Debbie Lether - van der Horst
Geboren in 1994
Groeide op in Voorthuizen
Ging naar JFC, waar ze genoot van schrijfopdrachten
Getrouwd met Roy, moeder van Zoë (5) en Jay (2)
Woonde van eind 2015 tot juni 2019 in Liverpool
Heeft een Instagram-pagina met meer dan 8500 volgers (@theletherfamily)
Droomt van een vakantiehuisje in Liverpool

Geschreven door Geertjan Jansen


Dit artikel is onderdeel van BVLD.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie