Bewoners Hans (84) en Karel (60) van ‘s Heeren Loo blij met nieuwe duo-fiets.
Bewoners Hans (84) en Karel (60) van ‘s Heeren Loo blij met nieuwe duo-fiets. eigen foto 's Heeren Loo

Bewoners Hans (84) en Karel (60) van ‘s Heeren Loo blij met nieuwe duo-fiets: ‘Ritje tovert een lach op het gezicht’

5 juni 2023 om 13:00 Maatschappelijk

ERMELO Wie denkt dat mensen met een verstandelijke beperking niet van fietsen houden, heeft het mis. Hans van 84 en Karel van 60 jaar, twee bewoners van het woonzorgpark van ‘s Heeren Loo in Ermelo, zijn maar wat blij met hun nieuwe duo-fiets. De fiets is onlangs aangeschaft dankzij een mooie gift.

In hun woning wonen ouderen met een ernstige verstandelijke beperking en een intensieve hulpvraag. Met de nieuwe duo-fiets voor de deur kunnen de bewoners er alle dagen op uit met een begeleider, vrijwilliger of familielid. 

SPECIALE AANDACHT

Even een uurtje fietsen is goed voor de gezondheid en geeft vooral ook veel plezier. Persoonlijk begeleider Marja Mermer: ,,Wij zijn heel dankbaar voor de fiets die wij hebben mogen uitzoeken. Hij is van alle gemakken voorzien. Zoals elektrische trap-ondersteuning en aangepaste trappers. Hierdoor kan iedereen veilig de weg op, zonder al te veel krachtinspanning. Mooi hoor! We maken er echt veel gebruik van en de bewoners genieten volop. Ze komen helemaal ontspannen en opgewekt terug na een ritje in de omgeving. Of het nou mooi weer is of miezert. Alleen al het feit dat iemand speciale aandacht krijgt met zo’n ritje, tovert een lach op het gezicht. En dat is voor ons als begeleiders goud waard. Duizendmaal dank aan de gulle giftgever, ook namens mijn collega’s en de bewoners!’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie