Afbeelding
eigen foto

Schoolvoetbaltoernooi Ermelo klaar voor de aftrap

24 maart 2023 om 21:57 Lokaal Deel je nieuws

Jongens/gemengd en meidenteams ...

Zoals al vele jaren gebruikelijk is wordt het Ermelose Schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen uit groep 7 + 8 op sportpark de Zanderij gespeeld en zijn EFC’58 vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden. Dit jaar is dat op woensdag 29 maart gespeeld en wordt het op één dag afgewerkt. In totaal zijn er 10 teams jongens/gemengd en doen er deze editie ook 8 meidenteams aan mee. De wedstrijden tussen jongens/gemengd teams en de meidenteams zullen om en om plaatsvinden en zoveel als mogelijk op hetzelfde veld zodat ze elkaar aan kunnen moedigen. 

Poulefases en penaltybokaal ...

De meiden volgen een poulefase waarin de volgorde voor de kwartfinales wordt bepaald waardoor alle teams dus kans maken om nog in de finale te komen. Bij de jongens-/gemengde teams is het verloop iets anders, hier gaan de nummers één en twee van de twee poules naar de halve finales. 

De nummers drie tot en met vijf van deze poules gaan onderling de eindposities bepalen. Daarna gaan deze teams meedingen naar de penalty bokaal. (Strafschoppenreeks)

Digitalisering via Tournify ...

De reden voor het verschil tussen meiden en jongens/gemengd, is dat de organisatie iedereen ook een avondprogramma wil bieden en mede ook omdat er door de bouw van de nieuwe sporthal en zwembad momenteel beperkte opties zijn qua velden. Omdat de poules bij jongens/gemengd groter zijn, beginnen zij eerder en direct met twee wedstrijden na elkaar. Het speelschema kan overigens gevolgd worden op Tournify. Hier kunnen ook de spelregels, het toernooiboekje en het formulier voor de teamregistratie worden gedownload.

Boni Ermelo sponsor ...

Voor elke deelnemer zijn er twee broodjes, wat drinken en iets lekkers voor het avondeten. Er zal de hele dag fruit ter beschikking zijn, gesponsord door Boni Supermarkten. Omdat de organisatie helaas bemerkte dat vaantjes veelal direct in de prullenbak, of op het terrein werden teruggevonden, heeft de organisatie de KNVB laten weten dit jaar geen vaantjes meer te willen ontvangen. Wel is er voor elk team een beker die natuurlijk bij de winnende school een prominent plaatsje zal krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie