Afbeelding
Blands

Praktische zorgopleiding bij ZorgErf locatie Putten.

16 maart 2023 om 21:27 Lokaal Deel je nieuws

Vanaf het nieuwe schooljaar start ZorgErf met een nieuwe praktische BOL opleiding. De opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met MBO Amersfoort vertelt Yvonne van der Leest van ZorgErf: “Deze opleiding is interessant voor 4de jaars vmbo leerlingen die geïnteresseerd zijn in de zorg en het beste leren door met de praktijk aan de slag te gaan.”

Het leslokaal verplaatst naar de praktijk.
Bij de praktische BOL opleiding is er een samenwerking tussen de school en de praktijk. Zo heeft MBO Amersfoort zelfs het leslokaal verplaatst naar de praktijk. De lessen worden gegeven op de locatie van ZorgErf Putten. De student loopt mee in de praktijk. Alles wat de student meemaakt en wat student leert, wordt direct gebruikt om het onderwijs daarop aan te passen. Als een student in de ochtend te maken krijgt met een client die uit bed getild moet worden, dan kan de student daar ’s middags uitleg over krijgen.

Wat levert het een student op? 

Wat een student bij deze praktische voltijd opleiding leert, past de student meteen toe in de praktijk. En andersom natuurlijk: ervaringen uit de praktijk zijn ook onderdeel van het lesprogramma. De studenten krijgen les van vaste docenten. Het gaat om een kleine groep studenten waardoor er veel ruimte en tijd is voor persoonlijke aandacht in het leerproces.

ZorgErf
ZorgErf is een uniek woonconcept voor ouderen met dementie in een landelijke omgeving in Putten. Daarnaast biedt ZorgErf dagbesteding op locaties in Nijkerk en Putten. De dagbesteding is bedoeld voor mensen met psychogeriatrische problemen, meestal is er sprake van dementie. Zij kunnen genieten van alles wat er gebeurt op het ZorgErf en worden actief betrokken bij het verzorgen van dieren, activiteiten in de tuin en bij het koken.

Keus uit twee opleidingen
Als je graag aan de slag wil gaan met een praktische zorgopleiding, dan is dit de uitgelezen kans. Een kans om te leren door middenin de praktijk te staan. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden: de opleiding Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) duurt 1 tot 2 jaar. De opleiding Verzorgende IG (niveau 3) duurt 2 tot 3 jaar.

Informatiemiddag en meer informatie

Geïnteresseerden zijn aanstaande maandag 20 maart van harte welkom op de informatiemiddag. Deze zal plaatsvinden van 15.30 uur tot 17.00 uur aan de Veenwaterweg 3B in Putten. Meld je aan voor de informatiemiddag via kam@mboamersfoort.nl Voor vragen of meer informatie over de opleiding, neem contact op met Manuela Koops-Van Halteren van MBO Amersfoort: 06 51 36 78 93. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie