Voorzijde verhalenbundel
Voorzijde verhalenbundel P. van Heiningen

ZOJUIST VERSCHENEN: Mijn opa Mijn held

14 maart 2023 om 19:29 Lokaal Deel je nieuws

In het voorjaar van 1943 gebeurde er iets zeer ingrijpends in het leven van rijksveldwachter Teunis Coeleman en zijn gezin. Van de ene op de andere dag waren alle zekerheden, waar hij in geloofde en op vertrouwde, verdwenen. Van de hemel kwam hij in een hel terecht.

De Tweede Wereldoorlog bleek een soort ijkpunt te zijn in het leven van betrokkenen. Ondanks alles, de angsten en het geweld, mag onze familie toch van geluk spreken, dat ‘we’ de oorlog hebben overleefd. Vroeger vond ik de verhalen vooral spannend. Pas later begreep ik veel meer, hoe die tijd voor hen geweest moet zijn. 

In deze bundel verhalen maak je kennis met Teunis Coeleman, zijn familie en naasten. 

Deze gebeurtenissen speelden zich met name af in en om Nunspeet. Voor oud-Nunspeters nog heel herkenbaar. Het betreft de periode 1915 tot 1963. Het lijken herinneringen uit een lang vervlogen tijd. De families van Heiningen, Coeleman, Hagenbeek en Westerink spelen een belangrijke rol in deze verhalen.

Deze bundel verhalen draag ik op aan hen, die ik in mijn leven heb leren kennen. In het bijzonder aan Teunis Coeleman, mijn opa mijn held. 

ISBN 9789403689562 Te koop/bestellen bij elke boekhandel, mijnbestseller.nl/bol.com/libris/bruna

Pieter van Heiningen, Putten 14 maart 2023

Dorpsdichter van Putten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie