Marion Derks in de schaapskooi
Marion Derks in de schaapskooi Stichting Schapedrift

Lammertijd in aantocht

Lokaal Deel je nieuws

Nog even en dan is het weer zover: dan zijn er weer lammetjes te bewonderen bij de schaapskudde van Ermelo. Er is nu nog weinig te zien, aldus herder Marion Derks, behalve dat de schapen langzaam maar zeker behoorlijk breed worden. Eind januari wordt het eerste lammetje verwacht. ‘Ik krijg al wel wat nesteldrang,’ lacht Marion. De eerste kraamhokjes worden daarom alvast opgebouwd en de hulsttakken zijn opgehangen aan de balken in de schaapskooi. ‘Hulst heeft een preventieve werking tegen een virusinfectie waar vooral de kwetsbare lammetjes gevoelig voor zijn,’ legt de herder uit. Er staat de herders en hun helpers weer een drukke tijd te wachten. Zij zijn tijdens de hele lammertijd zeven dagen in de week, vierentwintig uur per dag bij de schapen om hen te verzorgen en de bevallingen te begeleiden. Een drukke, maar ook een hele mooie tijd, volgens Marion, die hoopt dat dit jaar weer net zo’n mooie en gezonde lammerperiode zal worden als het vorig jaar was. De lammeren die toen geboren zijn, scoorden hoge punten bij de lammerkeuring in het najaar. 

Ook dit jaar zijn de lammetjes weer (symbolisch) te adopteren. Meer informatie over het lammetjesadoptieplan is te vinden op de website www.schapedrift.nl en in het bezoekerscentrum van de schaapskooi. 

Shovel Actie: help mee in de lammertijd 

Dit jaar zullen we meerdere leuke en bijzondere acties organiseren ten behoeve van de aanschaf van de elektrische shovel. Deze acties zullen we aankondigen via de website, onze Facebook pagina en via de (lokale) kranten. De eerste, unieke, actie begint al in februari. 

Exclusieve beleving 

Bij hoge uitzondering verkopen wij, alleen dit jaar, acht keer een avonddienst tijdens de lammertijd. Van 19 tot 21 uur helpt u de herder in de schaapskooi bij de verzorging van de moeders en lammeren. Per avonddienst mogen twee deelnemers meehelpen. Deze bijzondere beleving kost 100 euro per persoon. De deelnemer moet minimaal 16 jaar zijn. De schaapskooi is in de lammertijd niet toegankelijk voor mensen met een zwakke gezondheid of met verkoudheid- of griepklachten en voor vrouwen die in verwachting zijn. Voor mensen met een rollator of rolstoel is de schaapskooi helaas ook niet geschikt. Voor meer informatie en aanmelding verwijzen we naar onze website www.schapedrift.nl De beschikbare data zijn woensdag 8 februari, vrijdag 10 februari, woensdag 15 februari, vrijdag 17 februari, woensdag 22 februari, vrijdag 24 februari, woensdag 1 maart en vrijdag 3 maart. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Progressief Ermelo en PvdA Harderwijk houden avond over jeugdzorg: veel ervaringen gedeeld 16 minuten geleden
Afbeelding
Omgaan met moeilijke momenten in relaties: liefdeslessen vanuit wetenschap en praktijk 3 uur geleden
Afbeelding
Werkdruk en verzuim kinderopvang hoog, personeel minder tevreden 5 uur geleden
Afbeelding
Theaterwerkplaats Harderwijk viert haar 30-jarig jubileum met vier éénakters 18 uur geleden
Afbeelding
Ingenieursbureau Westenberg uit Harderwijk bestaat 30 jaar: 'Ons werk is vaak onzichtbaar, maar wel van grote waarde' 21 uur geleden
Afbeelding
KRO-NCRV maakt opnames voor 'Petrus in het land' in De Regenboog 21 uur geleden
Afbeelding
Ermelo financieel gezond: accountantskantoor BDO geeft gemeente rapportcijfer 9 22 uur geleden