Vakantiediensten Zendingskerk
Vakantiediensten Zendingskerk Martin van Ee

‘Groene Genade’ – Vakantiediensten Zendingskerk

2 juli 2022 om 16:00 Lokaal Deel je nieuws

Vanaf 10 juli t/m 21 augustus organiseert de Zendingskerk aan de Harderwijkerweg in Ermelo zeven vakantiediensten. Het thema is “Groene genade, over natuur in bijbels perspectief.” Naast een bijbeltekst over dit thema, komt iedere dienst een theoloog aan bod die zich heeft bezig gehouden met het thema schepping of natuur. Natuurlijk is er ook muziek.

Op 10 juli gaat ds. Jan Visser voor.
In deze eerste vakantiedienst raken we aan een aantal thema’s die nauw met elkaar verbonden zijn: sociale status, gender, ecologie, ….
In het verhaal van de Samaritaanse vrouw bij de put treffen we slechts twee karakters aan: een vrouw en een man; een Samaritaanse en een Jood; een man met een roeping en een vrouw met bittere noodzaak.
Tel eens hoeveel kranen u in huis hebt: keuken, buiten, toilet boven, toilet beneden, badkamer, wasmachineaansluiting, fonteintje in een slaapkamer… En bij de meesten van ons komt uit elk van die kranen schoon drinkbaar water.
De World Health Organization zei in 2019 dat 1 op de 10 wereldbewoners geen toegang heeft tot schoon water. En dat aantal neemt door klimaatverandering alleen maar toe. Wat heb je aan levend water als je ziek wordt van je drinkwater?

Aanvang van de dienst is 10.00 uur. We hopen velen bij één of meer diensten te ontmoeten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie