Alzheimer Café Ermelo 4 november “Communicatie” bij mensen met dementie

15 oktober 2021 om 13:10 Lokaal Deel je nieuws

Alzheimer Café Ermelo

Op donderdagavond 4 november 2021 is er weer een  Alzheimer Café met als thema

“ Communicatie en dementie “

 Christl Wassenaar-Dam, logopediste binnen de Zorggroep Noordwest-Veluwe en gespecialiseerd in afasie en de ziekte van Parkinson, zal u hier meer over vertellen.

Mensen met dementie krijgen vaak steeds meer moeite met de communicatie.  Het begrijpen en spreken van taal wordt moeilijker en de taal wordt leger, waardoor men minder inhoudsvolle gesprekken kan voeren. Wanneer je betekenisvol kunt blijven communiceren, helpt dat om elkaar beter te begrijpen.  Als je elkaars taal niet meer spreekt, ontstaan er misverstanden, die een relatie onder druk kunnen zetten. Wanneer je je niet begrepen voelt, kan dat een gevoel van onveiligheid veroorzaken, wat vervolgens weer van invloed kan zijn op het gedrag van de demente medemens.

Het is belangrijk om vanuit onze eigen mogelijkheden aansluiting te blijven zoeken.

Vanuit haar vak logopedie neemt Christl ons mee in wat dementie met communicatie doet en heeft zij tips voor hoe je toch met elkaar in gesprek kunt blijven.

Wanneer u hier meer over wilt weten, bent u van harte welkom!

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. Elke maand kunnen bezoekers in alle openheid met elkaar praten over een leven met dementie onder leiding van een deskundige gespreksleider.

Wanneer:      Van oktober tot juni op de eerste donderdag van de maand

Waar:             De Baanveger, IJsbaanweg 45 in Ermelo.

Tijd:                Vanaf 19.00 u. inloop; start programma 19.30 u. ; einde rond 21.00 u.

Inlichtingen:  Gerrit Ekkel; T. 06-10490467

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie