speelgoed ruilmarkt
speelgoed ruilmarkt Swap Sint

Slim & duurzaam Sinterklaas vieren onder het motto: Ruilen is het nieuwe kopen.

14 oktober 2021 om 21:08 Lokaal Deel je nieuws

Ermelo - De geur van pepernoten hangt alweer geruime tijd in de lucht en pakjesavond staat bijna voor de deur. Iedereen gaat weer in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd ingepakt en wel in huis te halen en dat niet altijd zonder stress. Daarnaast draait de pinpas overuren en de feestmaand is al zo kostbaar. Worden we langzaam niet wakker op het gebied van overconsumptie? Vijf moeders organiseren daarom de Swap Sint speelgoedruilmarkt op 5 november 2021. Locatie: de Voorhof, Frederik Hendriklaan 11.

Jorina Klein Wolterink, Jolanda Grootendorst, Lydia Louw, Jessica van Meer en Geanne van den Beukel willen verduurzamen en organiseren voor de tweede keer een speelgoedruilmarkt in Ermelo. Daarnaast zijn ze extra blij dat de speelgoedstapel in eigen huis op de schop gaat en gereduceerd wordt tot datgene waar de kinderen echt mee spelen. Het overige speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis en hun eigen kinderen worden weer verblijd met het ingebrachte speelgoed van anderen. Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen.

Elif Algu, oprichter van Swap Sint (voorheen Recycle Sint) is het hier mee eens. Algu: ‘Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.’

Sinds 2017 zijn de jaarlijkse ruilmarkten van Recycle Sint een groot succes, maar helaas gooide het coronavirus vorig jaar roet in het eten. Daarom werkt Recycle Sint sinds dit jaar samen met de speelgoed ruilapp Swip Swap, en gaan ze verder onder de naam Swap Sint. Het is middels deze app mogelijk om ook online te ruilen, het hele jaar door. Swap Sint is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

De speelgoedruilmarkt in Ermelo vindt plaats in de Voorhof, Frederik Hendriklaan 11. Ouders kunnen speelgoed komen inleveren op 3 november van 9.00-10.00 uur en op 5 november van 13.30-14.30 uur. Op 5 november tussen 19.30-21.00 uur kan er geruild worden. Bekijk swipswap.nl/swapsint voor meer informatie en updates, het Facebook of Instagram account van Swap Sint Ermelo, of mail naar swapsintermelo@outlook.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie