De Fabriek
De Fabriek Oudheidkundige Vereniging

Rondleiding Leemputten tijdens Open Monumentendag

5 september 2021 om 23:23 Lokaal Deel je nieuws

Tijdens Open Monumentendag welke zaterdag 11 september wordt georganiseerd, kunt u dit jaar gratis meelopen met een rondleiding onder leiding van een gids door de Leemputten bij Staverden.

Een unieke kans om dit gebied te bezoeken.

De Leemputten, een prachtig natuurgebied tussen Speuld en Staverden, heeft zijn status als natuurmonument hoofdzakelijk te danken aan de natuurwaarden, de bijzondere fauna en vooral flora, waaronder diverse Rode Lijst soorten. Het is een unieke kans om dit zeer bijzondere gebied onder leiding van natuurgids Ronald van Veen te bezoeken. Er zijn twee rondleidingen om 11.00 uur en 13.00 uur waarbij men zich vóór 10 september moet hebben aangemeld bij de VVV Ermelo, tel. 0341-552200 of info@vvvermelo.nl. Er kunnen per rondleiding maximaal 20 personen deelnemen, dus wees er snel bij. U dient zich kort van tevoren te melden op de parkeerplaats aan de Garderenseweg tussen Speuld en Staverden. Komend vanaf de N302/Flevoweg uit Ermelo bij de rotonde rechtsaf richting Speuld en dan de parkeerplaats aan de linkerkant.   

In het kader van deze dag vinden er ook nog diverse andere activiteiten plaats. Thema van de Open Monumentendag van dit jaar is ‘MI CASA ES SU CASA’ of terwijl ‘MIJN MONUMENT IS JOUW MONUMENT’.

De opening van de dag vindt om 10.00 uur plaats bij De Fabriek, het nieuwe verenigingsgebouw van de Oudheidkundige Vereniging Ermeloo aan de Hamburgerweg.

U kunt hier de hele dag tot 16.30 uur een kijkje nemen en het resultaat bewonderen.

U kunt een gratis programmaflyer en fietsroute afhalen bij VVV Ermelo. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VVV Ermelo, tel. 0341-552200.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie