Aniek Odding in balbezit tegen KV Heerenveen. ,,Als we zaterdag van SCO winnen, doen we echt mee."
Aniek Odding in balbezit tegen KV Heerenveen. ,,Als we zaterdag van SCO winnen, doen we echt mee." RIK VAN_DEN BOS

Dindoa wint van Heerenveen en is klaar voor topper tegen SCO

30 januari 2023 om 07:59 Korfbal

ERMELO - Dindoa maakt dit seizoen als promovendus indruk in de overgangsklasse en staat in de top drie op korte afstand van de koplopers. Zaterdag tegen Heerenveen toonden de Ermelose korfballers opnieuw hun goede vorm: 29-17.

Vorige week werd Tweemaal Zes, normaal een lastige hobbel, eenvoudig genomen (14-29) en ook nu was de ploeg van Hugo van Woudenberg bij momenten niet af te stoppen. ,,We begonnen heel scherp met een heel hoog percentage (6-2). Dat hielden we niet vol, maar toen Heerenveen bij 8-6 een strafworp miste, was dat het kantelpunt. Bij rust was het 14-8 en toen het verschil binnen tien minuten in de tweede helft tien goals was, zijn we niet meer in gevaar geweest. De ploeg blijft iedere wedstrijd tot het einde gas geven. Daphne van den Berg kreeg geel voor commentaar op de leiding, dat gaf wel de drive aan.”

Aniek Odding had niet gedacht dat het verschil zo groot zou zijn met de nummer vier, die vooraf maar twee punten minder had. ,,Net voor rust sloegen we het gat, waarbij de mannen veel goals maakten. Als zij extra scoren, maakt dat verschil, want over het algemeen scoren onze dames vaker. Onze mannen hebben ook goed gerebound tegen hun lange mannen, want we konden vaak herhalen. Verdedigend stonden we ook sterk, zij schoten onder hoge druk in de schotklok.”

Odding, goed voor twee goals, was tevreden met de uitslag, haar eigen spel had wat beter gekund, zei ze kritisch. ,,Aanvallend had ik iets meer mee willen doen. Die laatste weken ging dat beter. Verdedigend lukte het de eerste helft niet erbovenop te zitten, de tweede helft had ik dat lef wel.”

Dindoa staat maar twee punten achter koplopers SCO en Drachten en treft zaterdag de absolute titelfavoriet SCO. In Ermelo werd het 21-24 voor de Friezen. ,,Het wordt een bepalend potje, als we winnen doen we echt weer mee. SCO is een betere ploeg, met goede meiden, maar als team zijn wij wel sterk op dit moment.”

Van Woudenberg ziet zijn ploeg niet als titelkandidaat maar hoopt wel op een stuntje. ,,We gaan er onbevangen heen, we voelen geen druk. Ik heb niet de illusie dat we kampioen worden, SCO is fysiek en is weer compleet. Ze hebben drie spelers met ervaring in de League. Toch zijn we niet kansloos. Ze zien ons wellicht als lastig struikelblok.”

Van Woudenberg (43) gaat een derde jaar door in Ermelo. ,,Belangrijk is dat de club en spelersgroep heel graag door wilde en ik heb ook plezier bij Dindoa. We doen het verrassend goed. De grootste winst is dat het een team is geworden en we zijn behoorlijk stabiel.”

Ook Odding is blij met de verlenging. ,,Als groep wilden we dat heel graag. Hij is een sociale man en als trainer heeft hij ons als groep goed bij elkaar gebracht. Ook analyseert hij elke wedstrijd ontzettend goed en traint elke keer specifiek op de wedstrijd. Ook geeft hij ons veel vertrouwen. Als hij merkt dat je er even niet goed in zit, voelt hij dat goed aan.” De Ermelose (26) leert in haar achtste seizoen bij het eerste ook nog. ,,Ik weet nu beter hoe ik een doorbraak moet verdedigen.”

Overgangsklasse B: Dindoa - Heerenveen 29-17 (14-8). Scores Dindoa: Bjarne Sinneker 7, Daphne van den Berg 5, Saskia Lieman 4, Roy van Boven 3, Lars van der Velde 3, Jonathan van der Beek 2, Karianne van der Velde 2, Aniek Odding 2, Wouter van den Brom 1.

Marco Jansen

Trainer Hugo van Woudenberg heeft zijn contract met een jaar verlengd en gaat voor een derde seizoen bij Dindoa.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie