De tegeltaxi van Veluwe Duurzaam haalt gratis tuintegels op als je je tuin vergroent.
De tegeltaxi van Veluwe Duurzaam haalt gratis tuintegels op als je je tuin vergroent. Veluwe Duurzaam

Maar liefst 31.000 kilo tuintegels opgehaald door Tegeltaxi Ermelo

23 september 2022 om 17:06 Duurzaamheid

ERMELO Sinds juni is de tegeltaxi actief in de gemeente Ermelo. Inwoners kunnen tuintegels en andere bestrating laten ophalen door de tegeltaxi en daarmee ruimte maken voor vergroening. Na drie ophaaldagen heeft de tegeltaxi meer dan 31.000 kilo tegels opgehaald. 

Inwoner Marsha Dalmeijer van Zandbergen liet begin september haar tegels ophalen. ,,Ideaal, wij hebben alle tegels aan de weg gezet en toen wij uit het werk kwamen, waren ze weg.” Ook een andere inwoner uit Ermelo verruilde de tegels voor planten. ,,De tegeltaxi was erg prettig, omdat niemand onze gewipte tegels wilde hebben.”

Groene oase

De tuinen van beide Ermeloërs zijn niet meer te herkennen. De versteende tuinen werden erg warm in de zomer en waren saai om naar te kijken. Nu zijn ze veranderd in groene oases. Door de tegels weg te halen loopt het water na een flinke regenbui veel beter weg in de aarde. Ook zijn er veel meer dieren in de tuin. ,,We zien allerlei soorten vogeltjes in de tuin en soms zelfs eekhoorntjes, voorheen met al dat steen was dat niet,” geeft Marsha aan.

Ophaaldagen tegeltaxi oktober

In oktober kunnen Ermeloërs nog twee keer hun tuintegels gratis op laten halen, namelijk op 3 en 31 oktober.  Inwoners die gebruik willen maken van de gratis ophaalservice, kunnen zich makkelijk aanmelden via veluweduurzaam.nl/tegeltaxi-ermelo. Wie zijn tuin wil vergroenen heeft mogelijk recht op een subsidie. Door 20m2 bestrating of meer te verwijderen of bomen te planten, kan men in aanmerking komen voor subsidie. Subsidies kunnen aangevraagd worden via duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. Meer informatie is te vinden op veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie