Ermelose formatie lanceert video met 'corona proof family band'

  Cultuur

De zomer van 2020 is een interessante periode om met een gloednieuwe band op pad te gaan. De formatie Roofman uit Ermelo waagt zich er toch aan.

ERMELO - Na shows bij De Nijverheid (Utrecht), Kallumaan (Kraggenburg) en Effenaar ’t Wasven (Eindhoven) is er nu een video voor Love Is Harder Than Life. Dinsdag 4 augustus stond de band in Paradiso.

Roofman is het nieuwe project van Thijs van der Meulen, voormalig frontman van Backgammon. Solo tourde hij afgelopen jaar al met Matt Perriment (UK) en Noah Guthrie (US). Nu kan hij eindelijk weer met een band aan de slag.

Familieband

“Tijdens de lockdown werd ik erg productief. Ik bouwde een thuisstudio en heb veel nieuwe nummers geschreven. Toen ik hoorde dat het weer toegestaan was om kleine evenementen te organiseren begon het toch te kriebelen… Toen heb ik mijn ‘corona proof family band’ opgericht, in eerste instantie met mijn broertje Pim (Bony Macaroni, PALMSY) op drums en mijn vader Wim op gitaar. Goede vriend Jorn ten Ham (Yip Roc) haakte aan op bas en backing vocals en nu zijn we volop aan het spelen.”

De video voor Love Is Harder Than Life komt uit een sessie die Roofman deed voor Duits livestream-platform Dringeblieben. 

De volledige sessie is hier te bekijken: https://bit.ly/RoofmanSession.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden