Foto:

Wat is normaal?

  Column

Column Ronnie Regeling

Het is fijn om te zien dat de nodige versoepelingen genomen zijn met betrekking tot de maatregelen in de strijd tegen corona en dat we weer dingen mogen en mensen mogen bezoeken.

Laten we hopen dat de dalende trend in de cijfers van de besmettingen ook doorzet. Wat was het toch een bijzondere tijd in de afgelopen maanden, dingen die vanzelfsprekend leken, zijn ineens niet meer zo normaal. Wie kon zich een aantal maanden geleden voorstellen dat de maatregelen zo vergaand genomen moesten worden.

En dan horen we nu in allerlei berichten spreken over het nieuwe normaal, een samenleving waar we de 1,5 meter in acht moeten nemen en waar normale dingen ineens niet meer zo normaal zijn. Het is natuurlijk logisch dat we er alles aan moeten doen om te strijden tegen het virus en ervoor te waken dat de cijfers weer gaan stijgen, maar wat is nu het nieuwe normaal?

Dat vraag ik me bij sommige maatregelen wel af. Evenementen zijn tot 1 september verboden, maar een demonstratie wordt wel toegestaan. Gezamenlijke toiletgebouwen op de campings mogen pas op 1 juli open, maar vanaf 15 juni mogen we wel weer gaan vliegen naar andere delen van Europa. De capaciteit in het openbaar vervoer is maximaal 40%, maar over de capaciteit in een vliegtuig wordt niet gesproken, kortom ik blijf het raar vinden wat nu dat nieuwe normaal is en hopelijk is het echt een tijdelijk nieuw normaal!

Ondertussen maken wij ons op voor een drukke zomer met veel toeristen die in eigen land vakantie vieren en proberen we in het nieuwe normaal activiteiten te organiseren die wel kunnen. Ondanks allerlei dingen die ik niet snap, probeer ik wel uit te gaan van de dingen die nog wel kunnen en het belangrijkste om zelf ook het gezonde verstand te gebruiken. Die oproep doe ik ook aan u, laten we vooral zoeken naar mogelijkheden en kansen en drukte zoveel mogelijk vermijden. Het zal niet een normale zomer worden, maar door samen op te trekken, kunnen we er wel een mooie zomer van maken.

Ronnie Regeling, VVV Ermelo, ronnie@vvvermelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden