Foto:

Column: Positiviteit en creativiteit

  Column

Nog steeds zitten we in een hele vreemde en onzekere tijd, gelukkig zijn er weer wat versoepelingen en hebben we een spoorboekje voor de komende maanden. Net zoals met een spoorboekje kan de werkelijkheid echter nog altijd afwijken van de planning, dus blijft het een kwestie van afwachten en hopen op een goede ontwikkeling van de cijfers. 

Laten we vooralsnog echter met een positief gevoel naar de komende maanden kijken, hoewel ik besef dat sommige sectoren vorige week tijdens de persconferentie ook een bijzonder harde boodschap te horen hebben gekregen. Als ik bijvoorbeeld kijk naar de sportscholen die alles in het werk hebben gesteld om aangepast te kunnen werken en nu voorlopig nog dicht moeten blijven. Maar ook de campings, waarvan de toiletgebouwen nog tot 1 juli gesloten moeten blijven, ook daar zou die 1,5 meter volgens mij makkelijk gehandhaafd kunnen worden.

Ik probeer echter wel altijd zo positief mogelijk te kijken, omdat ik van mening ben dat we met negativiteit niet verder komen. Ook wij als VVV hebben natuurlijk te maken met een heel ander jaar dan dat we ons voorgesteld hadden, een jaar waarin veel inkomsten wegvallen. Evenementen en activiteiten die niet doorgaan, een toeristenstroom die pas veel later op gang komt en veel minder mensen in het centrum de afgelopen maanden. Een tijd waarin je iedere klant nog meer waardeert en probeert heel creatief te zijn en plannen gaat maken voor zaken die nog wel kunnen. Gelukkig zie ik die positiviteit en creativiteit ook bij heel veel mensen om me heen, de waardering die we weer hebben gekregen voor de mensen in de zorg en de andere vitale beroepen. Ook de hulp die wordt geboden aan mensen die het zelf even niet kunnen en de creativiteit die we bij zoveel ondernemers zien. Velen laten op zijn of haar manier zien wat er nog wel mogelijk is en spelen hierop in. Iedereen heeft het lastig en zwaar, maar je creativiteit is niet uitgeschakeld, dus denk vooral in mogelijkheden. 

Tenslotte roep ik een ieder ook op om die positiviteit vast te houden in bijvoorbeeld het letten op elkaar en het steunen van de lokale ondernemers. Het zou mooi zijn als de creativiteit van de ondernemers door ons beloond wordt.

Ronnie Regeling, VVV Ermelo


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden