Foto:

Column: Dialoog

  Column

Een dialoog is een gesprek tussen verschillende mensen, waarin een vrije gedachtewisseling plaatsvindt, wat tot nieuwe inzichten leidt bij de betrokkenen. Kenmerkend is dat er betekenissen ontstaan die zonder dialoog niet tot stand hadden kunnen komen. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan.

Bovengenoemde is precies wat je in ons Ermelose tempeltje van de muze kunt doen. Omdat het niet te groot is, krijgt theater de Dialoog altijd een wat huiselijke sfeer wanneer de zaal vol zit. Vooraan zit je zowat met je voeten tussen de artiesten op het podium. Je kunt vanuit elke plaats gewoon iets te berde brengen en degenen op 'de planken' horen het en reageren vaak spontaan.

Nu gaat dit knusse theatertje op de schop. Na de zomer wordt de verbouwing/vernieuwing in gang gezet. Hopelijk hebben de verantwoordelijke personen iets, en liever nog heel veel, met theater en de muze, zodat de karakteristieke sfeer gegarandeerd blijft.

Wij, Daily Folk, hebben nog het genoegen om een keer in de huidige tempel de dialoog met het publiek aan te gaan. In ons programma 'No fancy stuff' leggen we het accent op de eerlijke beleving van muziek. 'songs met een verhaal, verpakt in net genoeg akkoorden en noten dat het de gepaste aankleding heeft. Daarbij worden we versterkt met twee heerlijke muzikanten. Daily Folk dus met toevoeging van Dorien Geusebroek, viool en zang, en Job Noordmans, drums, percussie.

Kom met ons praten en naar ons luisteren op vrijdag 24 april in De Dialoog.

Jos Jongeling

Meer berichten