Foto: Foto:

Column: Veluwe op 1

  Column

Aan het begin van het jaar worden traditioneel de cijfers weer bekend gemaakt, betreffende het aantal vakanties en het aantal overnachtingen in het jaar ervoor.

Ook aan het begin van dit jaar kregen we de cijfers van het jaar 2019 voorgeschoteld en dat stemde tot grote tevredenheid. Het aantal binnenlandse vakanties nam in Nederland in 2019 met 1,5 af ten opzichte van het jaar ervoor, in Gelderland nam het aantal echter toe met 6,1%. De Veluwe neemt weer de eerste plek in op de ranglijst van populaire binnenlandse vakantieregio's. Ruim 2 miljoen Nederlanders brachten hun vakantie in 2019 door op de Veluwe. Ermelo neemt hierin natuurlijk ook een belangrijk aandeel in, veel mensen hebben in 2019 ook weer hun vakantie in Ermelo doorgebracht.

Het is goed om te zien dat het werk wat we verrichten zijn vruchten afwerpt, Veluwebreed zijn we met vele partijen aan het werk om de Veluwe nog aantrekkelijker te maken en de samenwerkingen nog beter te maken. Een toerist in Ermelo blijft natuurlijk niet alleen hier, maar fietst of wandelt ook door omliggende plaatsen en bezoekt bezienswaardigheden en evenementen in de hele regio. Daarom zijn we ook aan het investeren om de online vindbaarheid van de activiteiten Veluwebreed nog beter te maken. Ook op Ermelo's niveau zijn we volop bezig met diverse partijen om Ermelo nog meer op de kaart te zetten en te houden. Met onder andere de gemeente en vele ondernemers buigen we ons over de vraag hoe we kunnen blijven vernieuwen, zodat ons dorp aantrekkelijk blijft voor jong en oud, dat vakantiegangers ons blijven bezoeken en dat we een divers aanbod hebben voor iedere doelgroep. Stilstaand water gaat stinken, dus het blijft belangrijk om te blijven investeren in je gemeente. Ook als VVV doen we dat, op allerlei manieren zijn we bezig om ook in 2020 weer een aantrekkelijk en gedeeltelijk vernieuwend aanbod te kunnen presenteren. Natuurlijk is dit aanbod zeker niet alleen voor toeristen, ook u als inwoner profiteert nadrukkelijk van een aantrekkelijke gemeente met veel faciliteiten en een aantrekkelijk aanbod qua evenementen en activiteiten.

Ronnie Regeling, VVV Ermelo

Meer berichten