Foto:
Column Ronnie Regeling

Evenementen deze zomer?

  Column

We kunnen weer wat positiever naar de toekomst kijken, de cijfers van de besmettingen gaan flink naar beneden en ook de ziekenhuizen liggen aardig minder vol.

Wat natuurlijk ook als belangrijke factor meespeelt, zijn het aantal gevaccineerden, hebt u de prik al ontvangen?

Gelukkig keert met het dalen van de cijfers het normale leven stukje bij beetje weer wat terug, de horeca is weer voor een deel open en ook de toeristische attracties komen op gang. Tijdens de laatste persconferentie hebben we ook weer wat versoepelingen mogen horen. Een veel gestelde vraag aan de telefoon en per mail bij de VVV is op dit moment of de Zomeravondbraderie doorgaat. Evenementen blijven nog steeds moeilijk en onzeker, op dit moment zijn grote evenementen organiseren nog niet eens toegestaan. Zo hebben we gezien dat helaas ook het evenement ‘Muziek en kunst in de tuinen’ geen vergunning heeft gekregen en verplaatst moest worden. Je merkt aan alles dat we met elkaar zo graag willen, we willen weer evenementen bezoeken en deelnemers willen weer graag deelnemen. Toch is dat dus nog niet zo makkelijk, als we kijken naar het grootste evenement, de Zomeravondbraderie, is het zo dat dit een moeilijke opgave gaat worden zolang de 1,5 meter afstand blijft.

De kramen op 1,5 meter van elkaar plaatsen is niet het grootste probleem, dat kunnen we wel regelen, het publiek reguleren wordt een ander verhaal. Een braderie in het centrum vindt niet op een afgesloten terrein plaats, waardoor aan het aantal bezoekers eigenlijk geen maximum kan worden gesteld en ook werken met testen zal niet gaan werken. Nu zou de vraag gesteld kunnen worden waarom we het evenement al niet bij voorbaat afblazen, welnu, we willen wel graag positief blijven en met de mogelijkheden die er zijn acteren. Een normale braderie zoals in 2019 gaat het natuurlijk sowieso niet worden, we hopen dat we toch iets alternatiefs kunnen organiseren, wellicht vanaf de tweede helft van de zomer. Winkeliers, horecagelegenheden en niet te vergeten standhouders van markten snakken weer naar mogelijkheden voor evenementen. Hoopt u mee dat we in elk geval weer iets kunnen qua evenementen deze zomer?!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden