Foto:
Column Ronnie Regeling

In de toekomst kijken

  Column

De terrassen mogen weer open, het is weliswaar nog beperkt en je kunt nog niet binnen in het restaurant plaatsnemen, maar het begin is er.

Ook de winkels mogen hun klanten weer zonder afspraak ontvangen, heel fijn dat dit weer kan. Ook voor ons was het de laatste tijd erg behelpen met alleen op afspraak mensen naar binnen laten. Het ongedwongen op stap gaan was er wel vanaf, vakantiegangers die in de ochtend bedachten dat het een mooie dag was om te fietsen, moesten vier uur wachten om een route of kaart bij ons te kunnen kopen.

Wat zal het dus fijn zijn om weer heerlijk volledig open te kunnen zonder dat men een afspraak moet maken, fijn ook dat dit samenvalt met de meivakantie. Het is nu maar te hopen dat het weer ook een beetje meewerkt, zodat u heerlijk op het terras kan genieten van een kop koffie, biertje of wijntje.

Sinds 14 oktober 2020 om 22.00 uur is de horeca al gesloten, ruim een half jaar dus, een onvoorstelbaar lange periode, de eerste golf vonden we al lang duren. Dan denk ik in de eerste plaats natuurlijk aan de ondernemers voor wie dit een ontzettend moeilijke tijd was en is.

Ik denk dat het maar goed is dat we van tevoren niet wisten hoelang het zou duren, stel dat we vorig jaar maart wisten dat de crisis zo lang zou duren, hoe zouden we dan reageren?

Dit geldt naar mijn mening voor de meeste dingen, vaak kun je beter van tevoren niet weten wat er gebeurt en is het maar goed dat je niet in de toekomst kunt kijken.

Een paar weken geleden moest ik afscheid nemen van een dierbaar persoon in mijn familiekring, toen dacht ik, ik ben blij dat ik vooraf niet weet hoe het leven gaat lopen. Natuurlijk is het soms makkelijk, je kunt rekening met gebeurtenissen houden, maar ik kies toch voor de verrassingen en onverwachte dingen in het leven.

Toch wil ook ik soms wel even om het hoekje van de toekomst kijken, zal het openingsplan volgens schema lopen? Zijn we in de zomer van de meeste maatregelen af? Fijn om daar soms op in te kunnen spelen.

Ronnie Regeling, vestigingsmanager VVV Ermelo Buitenleven 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden