Foto:
Column Jack Hage

Verkeerde tijd...of verkeerde plaats?

  Column

Mensen maken wel eens dingen mee, waarvan je denkt: “Hoe bestaat het”. In veel gevallen worden zaken zoals inbraak, onrecht, of mogelijk een ander ‘akelig’ onderwerp besproken op verjaardagen of achter de keukentafel. Praten is ook goed. Praten is verwerken. Schrijven ook. Misschien snapt u mij? Zo niet - vette pech. Als we iets vervelends of ernstigs meemaken zeggen we vaak: “Je was op de verkeerde plek op het verkeerde moment”. Oftewel het tijdstip klopte niet. Dat geldt niet voor alles. Want hoe vaak gebeurt het dat mensen elkaar juist kunnen helpen in netelige situaties?...Heel vaak. Gelukkig maar. Bij gebeurtenissen dat je op het juiste moment op de juiste plek bent, zitten ook wel eens hilarische zaken. Dat zijn de kersjes op de taart in het leven. Een grijns blijft vaak achter...

Ik was jaren geleden in een verzorgingshuis aan het werk. Er moesten vloeren geëgaliseerd worden. We hadden het stuk in de gang waar de vloer moest drogen, keurig afgezet met rood- wit lint. Maar sommige mensen zijn slechtziend of blind. Oliedom om daar geen rekening mee te houden. Dus een bewoner welke altijd de weg kon vinden -elk hoekje wel kende in de verzorgingsflat- kwam overal waar hij wilde. Respect... echter dit ging fout. Meneer kon strak langs de muur precies langs de paaltjes waar het lint aan zat. De rest kunt u raden. Deze meneer heeft letterlijk en figuurlijk zijn sporen nagelaten. Meneer riep ons...” heren er is hier lekkage ik voel nattigheid”.

Snel zien deze meneer te redden uit zijn benarde situatie en met schoonmaakdoeken aan de gang. Meneer was niet op de verkeerde plek en ook niet op het verkeerder tijdstip. Zijn humor was geweldig. “Jongens volgende keer een sirene ervoor ‘zonder’ zwaailicht, want die zie ik toch niet”.

Geheel van slag...

Mensen kunnen van slag raken door bepaalde gebeurtenissen. Maar dingen kunnen ook van slag raken. Wat dacht u van uw auto? Of een vast gelopen laptop? Ergernis te over.

In ons mooie Ermelo staat op het terrein van Veldwijk de mooi gerestaureerde Lukaskerk. Ik zat de geschiedenis eens te lezen van dit kerkje, bijzonder. Tegenwoordig is het met dat akelige Corona gedoe te stil in dat kerkje. Maar ja... waar niet? Die Lukas kerk is een bezienswaardigheid , maar velen weten niet waar het staat. Midden op het terrein. Niet iedereen zal daar veel komen. Nu kunnen we ons afvragen, staat zo een mooi kerkje dan op de verkeerde plek? Of hebben wij te weinig interesse in bijzondere plekjes in ons dorp? Ik was vorige week bij de Lukaskerk. Er liep een leuke vrolijke oude baas met zijn hondje. Hij sprak: “Meneer wilt u met mij eens naar de toren kijken”? - Ja natuurlijk wil ik dat. ”Ik dacht dat ik bijna een half uur langer heb gewandeld dan normaal. Als u de klok aan de Oostkant ziet, ziet u dat deze een half uur achterloopt met de Noordzijde (voorkant) en de Westkant. Ik ben helemaal van slag “ mompelde hij...Ik was op het juiste moment, op de juiste plaats...En de toren staat op de juiste plek!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden