Foto:
Column Ronnie Regeling

Licht aan het einde van de tunnel

  Column

Er gloort licht aan het einde van de tunnel, nog even doorzetten, hou vol, we zijn er bijna. Hoe vaak hoort u deze woorden niet als het over corona gaat, iedere persconferentie weer opnieuw.

Wie verzucht dat niet eens, waar blijft dat licht? Een tunnel vind ik in deze een mooie beeldspraak. Ik reis graag met de trein en een andere hobby van mij is wandelen in de bergen. Die twee combineer ik dan ook graag en dan reis ik per trein naar en door Oostenrijk of Zwitserland, helaas het afgelopen jaar natuurlijk niet, maar ik hoop het snel weer te kunnen doen. Juist in zulke landen met veel bergen zijn er ook veel tunnels die soms erg lang zijn. Nu heb je in de bergen de tunnels nodig om door de bergen te rijden met een mooi uitzicht aan weerszijden van de tunnel tot gevolg.

Wat ik me dan veelvuldig afvraag bij een traject wat ik niet ken, hoelang gaat die tunnel duren? Soms denk je wat licht te zien en denk je, daar is het einde…. Totdat je ziet dat het bijvoorbeeld een tegemoetkomende trein is.

Dat heb ik ook bij het coronavirus en waarschijnlijk ben ik niet de enige, ik ben het helemaal met de deskundigen eens dat er licht gloort aan het einde van de tunnel. Hoelang is die tunnel echter?

Aan het einde van 2020 zeiden we allemaal, 2021 moet een beter jaar gaan worden. Inmiddels is het echter alweer april en de cijfers zijn nog steeds op een zorgelijk hoog niveau en de lockdown is wederom verlengd. Kunnen we het licht al zien of zitten we nog steeds zo in de donkere tunnel dat er nog geen glimpje licht tussendoor komt? Wie het weet, mag het zeggen.

Laten we toch hopen dat we tijdens de persconferentie van 13 april die lichtflits mogen zien, we zijn zo klaar met het virus, ook alweer zo’n bekende uitspraak.

Alleen al kijkend naar de ondernemers is het met het toeristenseizoen voor de deur van essentieel belang dat men open mag. Zoals ik in een tunnel in de Alpen uitkijk naar het uitzicht aan het einde, zo kijk ik nu uit naar dat heerlijke biertje op een zonnig terras.

Ronnie Regeling, vestigingsmanager VVV Ermelo Buitenleven

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden