Foto:
Column Ronnie Regeling

Ondernemers centraal

  Column

Onlangs was het een jaar geleden dat het eerste coronageval in Nederland werd vastgesteld.

De vraag blijft nog steeds hoelang dit gaat duren en het wordt steeds moeilijker om het vol te houden, dit merk je bij veel groepen en in heel veel sectoren. We snakken allemaal naar het einde van de crisis, dat we elkaar weer een knuffel mogen geven en weer met elkaar een feestje mogen vieren.

De ondernemers hebben het ontzettend zwaar, al zo lang zoveel minder of geen inkomsten, het wordt steeds moeilijker. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de horeca en de evenementenbranche, zij zijn gedurende bijna de hele crisis al dicht met uitzondering van een paar maanden in de zomer dat de horeca beperkt open was. Ook de detailhandel en de dagrecreatie zijn alweer maanden dicht, gelukkig dat er weer wat versoepelingen gekomen zijn in de detailhandel en de contactberoepen. Ook ondernemers in andere sectoren hebben het heel lastig.

Het was een rare gewaarwording, de voorjaarsvakantie was een fraaie week met veel zon en ook in Ermelo waren diverse toeristen neergestreken. Normaal zou je dan zeggen, genieten van een terrasje, flaneren door het centrum, Ermelo ontdekken door het bezoeken van een bezienswaardigheid of museum. Gelukkig kon een bezoek aan de natuur nog wel en konden mensen nog genieten van de horeca met koffie to go en bezorgen/afhalen. Bij ons even heel gemakkelijk een wandel- of fietskaart halen was helaas wel wat meer een uitdaging.

Dan vraag je je af of er niet weer wat meer mogelijk zou zijn, terrassen kunnen prima ingericht worden op 1,5 meter en bij de detailhandel kunnen de ondernemers ook goed reguleren dat er een maximum aan klanten in de winkels komen.

Waarom dus niet meer maatwerk voor de diverse sectoren om ook open te kunnen, ondernemers hebben het zo nodig om hun klanten weer te kunnen ontvangen of van dienst te kunnen zijn en bovendien kan het op een veilige manier. Laten we dus hopen dat de ondernemers heel snel centraal komen te staan in de aanpak van de crisis. 

Ronnie Regeling, VVV Ermelo Buitenleven 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden