Foto:
Column Henny Kreeft

Ja, ik denk mee

  Column

Vreemd hé, als u die woorden ziet staan en dan mijn gekrabbel er bij. Nu moet ik wel eerlijk toegeven, dat ik altijd wel overal een mening over heb en dat ook vrij vaak niet onder stoelen of banken schuif. Veelal word ik dan weer ‘obstinaat’ genoemd, maar dat komt meestal door het feit dat als ik achter mijn mening sta, ook enthousiast ben en dat wil overbrengen. Misschien soms een beetje te enthousiast. Bij voorbaat, mijn excuses hiervoor. 

Aangezien ik regelmatig een artikel, een column of een opiniestuk ergens over schrijf, denk ik dus ook steeds mee over zaken. Soms worden voor die ‘soort vervelende’ mensen het etiket ‘influencer’ gebruikt, maar dan moet je heel veel volgers hebben en die heb ik dus niet. Ik ben meer van de kreet Onafhankelijke Burger Journalistiek.
Enfin, de gemeente Ermelo heeft een enquête opgezet om uw mening te vragen over het verkeer. De gemeenteraad is van plan om een nieuwe mobiliteitsvisie te gaan schrijven en heeft daar uw hulp bij nodig. Let op: dit is úw kans om eens lekker te vertellen hoe u er over denkt hoe het allemaal gaat met het verkeer in Ermelo. De enquête bevat vragen over de verkeersveiligheid, parkeerplaatsen, vrachtverkeer en fietsers.

Ondertussen is de mogelijkheid al gestart om de vragenlijst in te vullen en ik weet niet of u het al gedaan hebt, maar ik heb maar eens een kijkje genomen. Het begint al heel opvallend, daar men eerst twee vragen moet beantwoorden, nl. over welk gebied u de vragen wilt hebben en de tweede vraag is, of u inwoner van Ermelo bent of een bedrijf.
In eerste instantie kan ik dus voor 1 wijk de vragen beantwoorden en als ik nog de vragen van een andere wijk wil beantwoorden, moet ik dus weer opnieuw naar het startscherm.
Voor de wijken zijn 8 mogelijkheden aanwezig om te beantwoorden en de vragen bestaan ook uit 8 onderwerpen, zou de gemeente iets met een 8 hebben?

De start van de enquête begint op de site van de gemeente, als men dan de link aanklikt, gaat men naar een andere site, nl naar de site www.onderzoekermelo.nl en dan tenslotte bij het besluit om mee te doen, gaat men naar weer een andere site nl. die van nl.surveymonkey.com. Voor zover het technische gedeelte.
Nu echter het spannende deel: er is geen controle vooraf of men ook daadwerkelijk in Ermelo woonachtig is, dus stel ik zou in Harderwijk of Zeewolde wonen en ik meld me aan op de site, zou ik zo de vragen kunnen beantwoorden en mee denken - zoals de gemeente Ermelo vraagt in de krant - over het verkeer en alles wat daarmee samenhangt in Ermelo.

Ik denk niet dat dat de bedoeling zou zijn van de gemeente Ermelo, of er zou bij het insturen van de vragen nog een woonplaats check zitten, dat stukje heb ik dus niet gecontroleerd. Het feit dat ik op de site vragen kan beantwoorden over zaken aangaande Ermelo, als bewoner van buiten Ermelo, zou toch vraagtekens bij de gemeenteraad moeten geven, denk ik zo. Misschien dat men er nog eens over moet vergaderen, want de enquête is tenslotte in de plaats gekomen van het gecancelde rondje van de raadsleden door de gemeente in het kader van de pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden