Foto:
Column Ronnie Regeling

Veranderende wereld

  Column

Vaak hoor je van mensen om je heen dat de tijd zo snel gaat, dat ervaar ik zelf ook heel erg, dagen, weken en maanden vliegen voorbij. Het lijkt er wel eens op dat het voor je gevoel steeds sneller gaat hoe ouder je wordt. Nu hoor ik het ook van jonge mensen en zelf voel ik me ook nog niet oud, dus wellicht heeft het ook met de tijd waarin we leven te maken. Als de tijd zo snel gaat, dan heb je ook wel eens het gevoel dat er in een week of een maand niet zo heel veel verandert, maar in deze bijzondere tijd gaat dat nou niet echt op.

Een maand geleden schreef ik nog over het feit dat we voorzichtig kijken naar evenementen in aangepaste vorm welke we in het laatste kwartaal weer kunnen organiseren, daar is nu met de oplopende coronacijfers even geen sprake meer van. Als ik hier een jaar geleden had geschreven dat er binnen een jaar zou worden gesproken over een avondklok, een mondkapjesplicht, horeca dicht en noem maar op, dan zou u waarschijnlijk gedacht hebben dat er ergens iets misgegaan was met mij.

Op het moment dat ik dit schrijf is er nog geen nieuwe persconferentie geweest, maar het kan maar zo zijn dat er inmiddels weer nieuwe maatregelen zijn aangekondigd. Ik bedoel maar, hoe snel kan de wereld in een jaar tijd veranderen. Als je de cijfers van het aantal besmettingen, maar vooral ook de ziekenhuisopnames in een razendsnel tempo op ziet lopen, zijn maatregelen ook wel nodig. Over welke dat moeten zijn, kun je natuurlijk discussiëren, maar alleen al het afschalen van de reguliere zorg is toch een verschrikkelijk horror scenario als je op een operatie of wat dan ook zit te wachten. In een jaar tijd kan er dus heel veel veranderen in Nederland, laten we vooral ieder op zijn of haar eigen manier ons steentje bijdragen, we zullen dit virus onder controle moeten krijgen.

Ook de hard getroffen ondernemers in bijvoorbeeld het toerisme, horeca, evenementenindustrie etc. moeten we weer perspectief moeten kunnen bieden, dus meedoen is voor iedereen belangrijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden