Een andere loop, de Heideloop trailrun, gaat op 19 september vooralsnog wel door.
Een andere loop, de Heideloop trailrun, gaat op 19 september vooralsnog wel door. (Foto: Harry van 't Veld)

Veluwse Trailrun dit jaar alsnog van de baan

De organisatie van de Veluwse Trailrun heeft besloten het evenement alsnog af te lasten en te verplaatsen naar volgend jaar 4 september 2021. 

ERMELO - Enkele weken geleden nog ging de organisatie er vanuit dat het evenement door kon gaan. De aanhoudende zorgen rondom corona en het risico op een tweede golf van het virus heeft echter de doorslag gegeven om de trailrun uit te stellen. 

'Ondanks al onze voorzorgsmaatregelen konden we geen 100 procent veiligheid garanderen', aldus de organisatie.

Inschrijfgeld niet teruggestort

Het inschrijfgeld wordt, mede omdat de organisatie al tal van extra kosten heeft gemaakt, niet teruggestort. De inschrijving voor het startbewijs en ook de extra’s, zoals T-shirt, blijven echter geldig voor de editie van 4 september 2021. 

Op basis van de Algemene Voorwaarden is de organisatie niet verplicht deze regeling aan te bieden, maar ze wil toch graag alle deelnemers tegemoetkomen in deze uitzonderlijke tijd.

Verbinden sport met natuur 

De organisatie en de gemeente vinden het belangrijk dat het ‘natuur’-event op de Veluwe naar de toekomst kan worden voortgezet. Verbinden van sport met natuur blijft belangrijk. De organisatie kijkt met veel vertrouwen uit naar volgend jaar, waar wellicht, met nieuwe regels, het evenement mooier en gezelliger kan worden neergezet.

De organisatie kijkt met veel vertrouwen uit naar volgend jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden