Zaterdag 1 augustus vertelt deze Romeinse soldaat vanaf 13.30 uur hoe een Romeins soldaat leeft.
Zaterdag 1 augustus vertelt deze Romeinse soldaat vanaf 13.30 uur hoe een Romeins soldaat leeft. (Foto: Museum Het Pakhuis)

Ontmoet een Romeinse soldaat in Museum Het Pakhuis

ERMELO - Ontmoet een Romeinse soldaat of graaf in het verleden in Museum Het Pakhuis in Ermelo. Op vier dagen tot en met 4 augustus biedt Museum Het Pakhuis verschillende kinderactiviteiten aan. 

Vraag een Romein hoe het leven eruit ziet op de Ermelosche Heide of maak zelf mee wat die Romeinen eten. Speur ook mee naar sporen in het landschap vanuit de lucht.

De activiteiten vinden plaats op dinsdag 28 juli, donderdag 30 juli, zaterdag 1 augustus en dinsdag 4 augustus

De Romeinse soldaat vertelt

Ontmoet op zaterdag 1 augustus vanaf 13.30 uur een Romein in vol ornaat. Wie is die Romein en wat doet hij hier? Wat heeft hij allemaal bij zich? Vraag het zelf aan deze historische bezoeker die je meeneemt door de tentoonstelling.

Aan tafel! Koken met de Romeinen

Smul mee tijdens Aan tafel! Koken met de Romeinen op dinsdag 28 juli. Tijdens dit programma maak je kennis met Romeinse legionairs en wat zij aten. Hoe verschilt het eten van vroeger met dat van nu? Maak kennis met de Romeinse soldaten op de Ermelosche Heide en ontdek wat zij aten. Maak je eigen Romeinse kruidenkaasje.

Romeinse spelletjes spelen

Hoe schrijf je met een wastafeltje en bijenwas? Kom donderdag 30 juli schrijven met een wastafeltje en bijenwas en speel daarna Romeinse spelletjes. Wie van jullie is het best in het bouwen van een Romeinse boog en wie heeft tactisch inzicht? Doe je best en kom als winnaar uit de strijd.

Archeologie vanuit de lucht

Speur vanuit de lucht mee naar sporen in het landschap op dinsdag 4 augustus in Museum Het Pakhuis. Nog altijd zijn volop sporen van vroegere mensen zichtbaar in het landschap. Die sporen zijn verstopt in het landschap en op het oog niet snel te zien, maar vanuit de lucht is meer zichtbaar dan je denkt!

Informatie

De Romeinse soldaat vertelt vindt plaats tussen 13.30 tot 16.30 uur. Alle andere programmaonderdelen zijn tijdens openingstijden doorlopend te volgen, dus tussen 10.30 tot 16.30 uur.

Voor deelname aan de activiteiten betaal je enkel de entreeprijs.

Het is niet langer nodig om voor bezoek of deelname aan de activiteit te reserveren.

Museum Het Pakhuis

Voor meer informatie of vragen is Museum Het Pakhuis telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op 0341-760 777 of per mail op info@hetpakhuisermelo.nl Het museum is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdagen geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden