De zeven deugden
De zeven deugden (Foto: Martin van Ee)

Zeven vakantiediensten in de Zendingskerk

ERMELO - In zeven vakantiediensten, van 19 juli t/m 30 augustus, stelt de Oecumenische Vereniging De Zendingskerk iedere keer een deugd of een tweetal deugden aan de orde. De voorgangers zijn Heleen Bakker, Jan de Pagter en Rainer Wahl.

In deze tijd van pandemie worden heel wat deugden van ons gevraagd: geduld, oprechtheid, moed, discipline, geloof, liefde en hoop. Het gaat uiteindelijk om een levenshouding, een levenskunst. Wat over kunst wordt gezegd, gaat ook op voor de deugd: oefening baart deugd.

We nemen de tijd om er bij stil te staan. We laten het gehoorde in mooie muziek doorklinken en lezen enkele Bijbelteksten die ons op weg helpen. Zij dagen ons uit en voeden ons met inzicht en geestkracht.

De voorgangers laten zich inspireren door het boekje van Stanley Hauerwas, Brieven aan mijn peetzoon. Over karaktervorming van grote en kleine christenen. Ieder jaar na de doop van zijn peetzoon in London schrijft hij een brief over een deugd, ingaand op de leefwereld van het kind of het gebeuren in de tijd.

Vanwege de corona-maatregelen moet u vooraf laten weten dat u aanwezig wilt zijn. U kunt zich melden via scriba.zendingskerk@gmail.com. Wanneer er geen plek meer vrij is, kunt u de diensten ook volgen via het Youtube-kanaal van de Zendingskerk. De diensten beginnen iedere zondag om 10.00 uur. Adres: Harderwijkerweg 10.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden