Geheimtaal is één van de vele activiteiten in Museum Het Pakhuis deze week in het kader van 75 jaar bevrijding.
Geheimtaal is één van de vele activiteiten in Museum Het Pakhuis deze week in het kader van 75 jaar bevrijding. (Foto: Museum Het Pakhuis)

Museum Het Pakhuis in teken van 75 jaar bevrijding

ERMELO - 75 jaar geleden is Ermelo bevrijd. Hoe was het om toen te leven? Leer in Museum Het Pakhuis in Ermelo code schrijven en hoe het is om een nieuwe opa en oma op de zolderkamer te hebben.

Creatievelingen kunnen tijdens activiteiten rondom de tentoonstelling Verborgen Brieven ontdekken hoe het leven op de bon zou zijn of juist een invulling geven aan de bevrijding door fietsen te beschilderen. De activiteiten vinden plaats op donderdag 23 juli en zaterdag 25 juli.

Geheimtaal

Donderdag 23 juli ontdek je tijdens Geheimtaal hoe jij in het geheim bijzondere berichten veilig overbrengt. De berichten vol belangrijke informatie mogen namelijk niet in verkeerde handen komen, anders kom je in de problemen. Weet jij alle raadsels op te lossen? Aan de hand van de tentoonstelling Verborgen Brieven over Eva en Bram Beem, twee Joodse kinderen, ga je aan de slag.

Alles op de bon

Tijdens de Tweede Wereldoorlog en ook daarna ontbrak het op grote schaal aan nieuwe grondstoffen. Hoe kan je creatief met materiaal omgaan bij gebrek aan nieuw materiaal door een oorlog of pandemie? Ga zelf aan de slag in Museum Het Pakhuis tijdens de activiteit Alles op de bon op zaterdag 25 juli. Doorlopend kan je leren hoe je met schaarse materialen toch iets moois kan maken.
Wie liever buiten aan de slag gaat, kan dezelfde zaterdag op het Molenaarsplein in Ermelo tussen 14.00 uur en 16.00 uur een oude fiets omtoveren tot een Bevrijdingsfiets. 75 jaar geleden is Ermelo bevrijd en daar mag je zelf kleur aan geven.

Eet mee met Romeinen

Wie dieper in het verleden wil duiken kan op dinsdag 28 juli aanschuiven bij het doorlopende activiteitenprogramma Aan tafel! Koken met de Romeinen. Tijdens dit programma maak je kennis met Romeinse legionairs en wat zij aten. Romeinen woonden lang geleden in Ermelo – maar wat deden zij hier? Wie waren de Romeinen? En hoe verschilt het eten van vroeger dan dat van nu?

Ook na 28 juli vinden activiteiten plaats. Deelname aan de hier genoemde activiteiten kost enkel entreegeld. Met het versoepelen van de maatregelen is het niet langer nodig voor een bezoek te reserveren. Het museum is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdagen geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. Voor meer info: tel. 0341-760 777.

www.hetpakhuisermelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden