Astrid Luursema is positief over de cadeaushop van de VVV. Die draaide goed door tijdens de lockdown.
Astrid Luursema is positief over de cadeaushop van de VVV. Die draaide goed door tijdens de lockdown. (Foto: Arda Konings)

'Alle omzet was meer dan welkom'

Ermelo - Hoe is het ondernemers vergaan tijdens de lockdown afgelopen maanden? Lukte het om de winkel of de onderneming, het eigen bedrijf open te houden en tevens voldoende inkomsten te genereren? Vragen die deze week werden voorgelegd en beantwoord door de VVV Ermelo, de Kanovijver en camping- familiebedrijf In de Rimboe.

Arda Konings

Het kantoor en de winkel van de plaatselijke VVV is wel open gebleven, terwijl landelijk gezien veel collega’s de deuren sloten. “Het was een heftige tijd. Alle omzet die we konden meepakken, was meer dan welkom. Onze cadeaushop doet het constant goed. Vele evenementen konden en kunnen, nog steeds niet doorgaan. Dat is wel een probleem.''

''Zodra er weer meer kan en mag, kijken we wat mogelijk is. Daarmee zijn we al in overleg met de Gemeente. Ook kijken we met ondernemers of we de koopavonden aantrekkelijker kunnen maken met activiteiten. Zolang er nog een maximum aantal personen én de anderhalve meter afstand gehanteerd wordt, blijft het een dingetje. Natuurlijk hopen we dat de tendens gunstig zal blijven en er nog meer versoepelingen komen. En dat veel Nederlanders vakantie in eigen land zullen vieren. We moeten al die tijd, dus heel creatief blijven, maar het blijft een lastig jaar vrees ik,” zo spreekt Ronnie Regeling van de VVV zich uit.

Bij Kano- en IJsclub de Kanovijver hebben ze met andere problemen te maken. Zo’n 83 jaar geleden werd door een oude vrouw de grond geschonken aan het Leger des Heils. De gebouwen en de vijver worden onderhouden en beheerd door een bestuur en een aantal vrijwilligers. Henk Doppenberg draait alweer tien jaar mee, met veel liefde en plezier. Al is het soms flink aanpoten. Met de zomer en het mooie weer opkomst, gaan de deuren per 1 juli weer open voor het publiek, conform de regels. “Er zijn hekken geplaatst en de anderhalve meter afstand wordt gehanteerd. We hebben geen zin in boetes. Gelukkig hebben we een financiële buffer opgebouwd en redden we het voorlopig nog zo. Ik wil wel een dringend beroep doen op nieuwe vrijwilligers om zomeerdere dagen open te kunnen!”

Bij camping- familiebedrijf In de Rimboe moeten alle zeilen worden bijgezet in verband met toestromende drukte. In het begin van de lockdown was het rustig en hadden velen geannuleerd of om geboekt. Renee van der Meulen vertelt dat het restaurant net heropend zou worden totdat corona roet in het eten gooide.“Op dezelfde dag, zoiets verzin je niet! Na diverse versoepelingen, zitten we nagenoeg bijna volgeboekt voor de zomer. Momenteel is het een gekkenhuis. Toiletten zijn weer de hele dag open en worden regelmatig ontsmet. Douchecabines worden na elke beurt, ontsmet en gaan weer op slot. Gasten die hier in het weekend komen, douchen vaak thuis. Het zwembadgebruik is opgedeeld in tijdvakken en leeftijdsgroepen. Na gebruik, wederom ontsmet. Het kost ons veel extra werk. Maar we zijn positief gestemd!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden