Buitenspeeldag 2017
Buitenspeeldag 2017 (Foto: Monique)

Buitenspeeldag kan toch doorgaan

ERMELO - Dit jaar zal de Buitenspeeldag op woensdag 10 juni een andere invulling gaan krijgen dan andere jaren. Het is moeilijk voor te stellen dat spelen opeens niet meer kan of beperkt wordt door een virus. Dit jaar is het dan ook niet mogelijk om Buitenspeeldag als evenement te laten plaatsvinden.

Wel vindt het Leefbaarheidsteam Ermelo dat buitenspelen belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind. ''Daarom geven wij tips om buitenspeeldag op een veilige manier te laten verlopen. Allereerst zullen de regels van het RIVM in acht genomen moeten worden.

Tips om buitenspeeldag mogelijk te maken:

·        Organiseer zoveel mogelijk kleine spelletjes voor de deur, oprit of grasveldje in de buurt.

·        Verdeel de kinderen in kleine groepjes waar nodig. Zorg dat het alleen kinderen uit je eigen hofje of straat is.

·        Spelmateriaal voor en na gebruik goed schoonmaken.

Activiteiten die je kan gaan doen:

Voetbal (fles,blokjes), verstoppertje, 10 tellen in de rimboe, Stand in de mand, Boter kaas en eieren, Jeu des Boules, Ei lopen, Stoepkrijten

Wil je als buurt een tegemoetkoming aanvragen om klein buitenspeelgoed aan te schaffen, stuur dan een mail met je plan en persoonsgegevens naar info@leefbaarheidsteamermelo.nl Het bedrag is maximaal 75 euro.

Zelf niet bedenken maar meedoen? De coaches van Interactie mogen wel wat organiseren. Op de website www.interactie-ermelo.nl kan je, je vanaf heden inschrijven. Kosten 2 euro. Je kan o.a. zwemmen, voetbal spelen of de stormbaan trotseren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden