Wethouder Hugo Weidema (rechts) van Ermelo heft het glas bij de start van de bouwvan tien woningen.
Wethouder Hugo Weidema (rechts) van Ermelo heft het glas bij de start van de bouwvan tien woningen. Wijnand Kooijmans

Met ‘openen’ van recreatieparkje voor vogels geeft wethouder Weidema startsein voor nieuwbouw ‘De Laar’ in Ermelo

23 november 2023 om 11:58 Nieuwbouw

ERMELO Wethouder Hugo Weidema heeft met directeur Evert van Kooten van de Hegeman Bouwgroep het startsein gegeven voor de bouw van tien woningen aan de Maximalaan/Amaliahof. Het gaat om vier vrijstaande geschakelde villa’s, twee vrijstaande villa’s en vier twee-onder-een-kap villa’s. 

De bouw vindt plaats onder de projectnaam ‘De Laar.’ De woningen komen op de plek waar voorheen een vakantiepark was gevestigd. De woningen worden gebouwd midden in het groen en voorzien van grote tuinen. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen, de woningen worden energiezuinig.

WOONDEAL

Volgens wethouder Weidema past het project bij wat de gemeente wil op het gebied van wonen. ,,We hebben een ambitieuze woningbouwopgave, neergelegd in de woondeal. Dit doen we door nieuwe woningen te bouwen en recreatiewoningen om te zetten naar nieuwe woonlocaties. In het afgelopen jaar zijn er in Ermelo al meer dan tweehonderd woningen gerealiseerd.”

De start bestond uit het openen van een recreatieparkje voor vogels. De verwachting is dat de toekomstige bewoners rond de zomer van 2024 de sleutel in ontvangst kunnen nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie