Het eerste exemplaar van het boekje Doen en ervaren overhandigd.
Het eerste exemplaar van het boekje Doen en ervaren overhandigd. (Foto: Zorggroep)

Doe-en-ervaar magazine voor mensen met Alzheimer

HARDERWIJK - Bestuursvoorzitter van de Zorggroep Noord-West Veluwe, de heer Gertjan Veening, ontving onlangs het eerste exemplaar van het boekje Doen en ervaren uit handen van de initiatiefnemers Esther Verburgt en Tirza de Lange.

 Het fraai vormgegeven boekje is speciaal samengesteld voor bewoners met Alzheimer van onze tehuizen en cliënten in de wijk. Tirza de Lange, medewerker welzijn van De Amaniet: ‘In het coronatijdperk waarin bezoek niet meer mogelijk is, hebben onze cliënten veel behoefte aan afleiding en ontspanning. De inhoud van dit boekje is daarop zorgvuldig afgestemd.''

Voor de vormgeving droeg Esther Verburgt van Kunstsessies zorg. Het boekje bevat spelletjes, spreekwoorden en liedjes van vroeger. Door een bijzondere samenwerking van illustrator Rona Simone, Kunstsessies en de Zorggroep met een donatie van de Handwerkoma’s konden de boekjes gratis verspreid worden. Dankzij de Albert Heijn kon er een lekkere oma’s cake overhandigd worden. De bewoners van Sonnevanck kregen de boekjes met de cakes uitgereikt met een vrolijke muzikale omlijsting van De Bouncebrass.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden