Fietsen over het Beekhuizerzand.
Fietsen over het Beekhuizerzand. (Foto: Astrid Luursema)

Mei kan nog steeds fietsmaand zijn

ERMELO - Nu het advies van blijf thuis is veranderd in vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand betekent dit dat er ook weer volop ruimte is om een heerlijke fietstocht of wandeling te maken. VVV Ermelo heeft hier volop mogelijkheden voor en voorziet u graag van advies.

 Aangezien de maand mei traditioneel bekend staat als ‘Meimaand Fietsmaand’ staat het fietsen deze maand volop in de schijnwerpers bij VVV Ermelo. ''We hebben voor u een aantal routes uitgezet van verschillende afstanden die langs de mooiste plekjes rondom Ermelo komen.'' De routes zijn 1,95 euro per stuk en deze maand betaalt u 4,50 euro voor 3 routes. Meer fietsmogelijkheden hebt u met een fietskaart, ideaal als u vaker wil fietsen. Op de fietskaart staan namelijk de fietsknooppunten aangegeven met de afstanden tussen de knooppunten, zodat u naar hartenlust zelf routes kunt samenstellen. Voor u in het assortiment hebben we een fietskaart van de hele Veluwe en een kaart van de West Veluwe waar een ruim gebied rondom Ermelo staat aangegeven. Ook deze kaarten zijn deze maand in de aanbieding en u betaalt voor de kaart van de West Veluwe slechts 4,95 i.p.v. 6,50 euro en op de kaart van de hele Veluwe krijgt u 1 euro korting en deze is nu 8,95 euro. Voor de fervente fietsers is er voor 27,95 euro een fietsatlas van geheel Nederland.

Ook op wandelgebied zijn er meerdere mogelijkheden, een assortiment aan diverse gevarieerde routes. Of u nu door het bos, over de heide, door het dorp of via agrarisch gebied wilt wandelen, bij VVV Ermelo bent u aan het juiste adres. Naast de routes zijn er hier ook wandelkaarten met een overzicht van de gemarkeerde wandelingen in de buurt. Op de kaart staan deze zogenaamde ‘paaltjeswandelingen’ met de juiste kleuren en afstanden aangegeven, zodat u ze gemakkelijk kunt volgen, de kleuren corresponderen met de paaltjes in het bos. De wandelkaart van de West Veluwe met het gebied rondom Ermelo, Putten, Harderwijk, Elspeet en Garderen kunt u bij VVV Ermelo voor 4,95 i.p.v. 6,50 euro verkrijgen.

Openingstijden

Wilt u met het mooie weer van nu een heerlijke fietstocht of wandeling maken, komt u dan langs bij VVV Ermelo aan de Stationsstraat 20. Bestellen per e-mail of telefoon en gratis thuis laten bezorgen kan ook. Dit kan via tel. 0341-552200 of info@vvvermelo.nl. Vanaf deze week heeft VVV Ermelo de openingstijden uitgebreid en is nu van maandag t/m donderdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur, op vrijdag tot 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden