Bomen.
Bomen. (Foto: Thinkstock)

Subsidie voor aanplant erf in buitengebied

ERMELO - Particuliere eigenaren van gronden in het buitengebied van de gemeente Ermelo kunnen subsidie aanvragen voor beplanting op hun erf. In totaliteit stelt het college van burgemeester en wethouders hiervoor in totaliteit tweeduizend euro beschikbaar.

Wijnand Kooijmans

Met de subsidieregeling wil het college een bijdrage leveren aan de verbetering van het landschap, de natuur en de cultuurhistorie. Gekozen is voor een eenvoudiger aanvraag van de subsidie. Dat moet het voor particulieren en bedrijven gemakkelijker om meer inheemse beplanting toe te passen op het erf.

Hiermee wordt ook een verdere invulling gegeven aan de eerder vastgestelde Groenvisie. Daarin is door het college aangegeven particulieren en bedrijven te stimuleren bij het onderhouden van landschappelijke elementen en het versterken van het landschap. 

Dit door bijvoorbeeld de aanleg van nieuwe landschappelijke elementen maar ook door het onderhouden van al bestaande elementen. De aanvraag dient te zijn voorzien van een offerte van een deskundige boomverzorger. Daarna wordt de subsidie direct vastgesteld en verleend. Zo nodig kan bij de gemeente advies worden gevraagd.

Achteraf vindt controle plaats of de subsidie goed is besteed. Het bedrag van 2.000 euro wordt toereikend gevonden. In 2019 is voor 465 euro aan subsidie op grond van de regeling uitgekeerd, in 2018 was dat 789 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden