Als je zwaait dan gaan jij en de ander glimlachen.
Als je zwaait dan gaan jij en de ander glimlachen. (Foto: )

Zwaaien was nog nooit zo belangrijk

Ermelo - Blije gezichten en zwaaiende kinderen en ouderen bij verzorgingstehuis De IJsvogel 23 april. Daar werd de eerste Zwaaisteen in Ermelo onthult door wethouder Hans de Haan.

Een zwaaisteen is een stoeptegel met een vrolijke zwaaihand die mensen uitnodigt om te zwaaien naar degene waar de Zwaaisteen voor het huis ligt.

Welzijn Ermelo heeft het initiatief genomen om de Zwaaisteen naar Ermelo te halen en de Zorggroep Noord West Veluwe was gelijk enthousiast over het idee om de Zwaaisteen voor de IJsvogel te plaatsen. “In deze tijd waarin we beperkt worden in ons doen en laten, zoeken we voortdurend naar mogelijkheden om contact te blijven houden met de mensen om ons heen.”

Als je zwaait dan gaan jij en de ander glimlachen, laat je de ander zien dat jij hem ziet staan, geef je iemand die vaak thuis is toch een beetje het gevoel dat hij meetelt. Kortom zwaaien is belangrijk.

De wethouder gaf aan dat je eigenlijk geen steen nodig hebt om naar iemand te zwaaien, maar deze Zwaaisteen kan je er wel op attenderen om op plekken te zwaaien waarvan je anders niet zou weten dat daar iemand woont die heel blij wordt van jou gezwaai. De bewoners van zorglocatie de IJsvogel in ieder geval wel. 

Meer info: info@welzijnermelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden