Foto: Shutterstock

Ernstige verkeersoverlast op de Eendenparkweg

ERMELO - Het CDA wil een oplossing voor de verkeersproblematiek op de Eendenparkweg in Ermelo. Dat blijkt uit vragen die zijn gesteld aan het college. Aanleiding is het gegeven dat, naar de mening van het CDA, de vaststelling van de mobiliteitsvisie en het nieuwe gemeentelijke verkeers- en vervoersplan nog wel enige tijd op zich laat wachten.

Wijnand Kooijmans

Waarbij de christen-democraten constateren dat met name het gedeelte van de Eendenparkweg tussen de rotonde op de Harderwijkerweg en de afslag naar de Strokel overlast veroorzaakt door intensief gebruik van vrachtwagens en woon/werkverkeer. Dat deel van de Eendenparkweg is naar de mening van het CDA niet berekend op de ernstige overlast door zwaar verkeer.

Te smal

De weg is te smal en heeft geen goede wandel- en fietsvoorzieningen. Er wordt op gewezen dat de gemeente al jaren heeft beloofd de problemen aan te pakken. Mede namens de aanwonenden wil het CDA nu actie.

Gevaar

Gevraagd wordt of het college de mening deelt dat de weg te intensief wordt gebruikt door vracht- en woon/werkverkeer en daarvoor een gevaar is voor de overige weggebruikers.

Men wil weten wanneer het college in overleg gaat met de gebruikers en de aanwonenden om een plan voor te breiden. Maar ook wanneer er een plan komt voor dit weggedeelte en wanneer dit in uitvoering wordt genomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden