Dartwedstrijden vanuit huis

Ermelo - De meeste sportverenigingen zijn op dit moment gesloten, maar het darten blijf doorgaan.

De Ermelose Dart Club speelde elke maandagavond in Texsaloon te Ermelo, maar wegens de tijdelijke sluiting van het café moest er een alternatief voor het darten gezocht worden. Dit is gelukt, er is vanaf deze week een lockdown-DARTS-competitie welke wordt georganiseerd onder de naam 0341activiteiten.

Zo kunnen mensen toch de sociale sportcontacten onderhouden in deze tijd. Dit is ook de reden dat deze competitie niet alleen voor de leden van de Ermelose Dart Club is maar voor iedereen die in deze regio woont.

De spelers die zich hebben opgegeven krijgen op zondagavond een bericht met welke 3 of 4 spelers zij de aankomende week darten. Dit darten gebeurt vanuit eigen huis en met een mobiele telefoon kunnen de darters elkaars dartbord zien. Op deze wijze darten ze op een veilige wijze tegen elkaar.

In deze dartscompetitie wordt het dartspel 501 best of 5 in poultjes gespeeld. Na de partij geef de darter via de telefoon de uitslag door (en 180 + hoogste finish) zodat de organisatie de competitie-punten kan uitrekenen. De stand komt elke week op facebook te staan. In principe wordt er op maandagsavond gedart maar als beide spelers ermee instemmen mag men ook op een andere dag een tijdstip afspreken. Aanmelden kan via facebook 0341activiteiten of met een email naar dartclub@chello.nl Bij aanmelding graag de volledige naam + 06-nummer + woonplaats. De bijdrage om mee te doen is 10 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden