Er zijn geen vaste regels voor wat een minibieb precies is.
Er zijn geen vaste regels voor wat een minibieb precies is. (Foto: )

Bieb dicht: Steeds meer minibiebjes in de wijken

Ermelo - De bibliotheek in Ermelo alweer ruim een week dicht is vanwege de coronavirus. Veel mensen hebben geen boek meer om te lezen. Terwijl dit net in deze weken een fijn tijdverdrijf is. Daarom worden er steeds meer minibiebjes in de wijken opgestart. Ook iets voor in jouw buurt?

In deze periode van thuisblijven kan de verveling snel toeslaan, maar we kunnen het met elkaar wel leuker maken. Iedereen heeft wel een boek in de kast die je best wilt uitlenen, ruilen of weggeven. Maak daarom een ander blij met jouw boeken.

Wat is een minibieb

Er zijn geen vaste regels voor wat een minibieb precies is. Een kastje aan de rand van je tuin of een klein plankje bij iemand aan de muur. Het gaat erom dat je boeken uitleent aan mensen in de buurt. Het idee is dat je met elkaar een plek beheert waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus. En het hoeft niet alleen om boeken te gaan, er worden ook al legpuzzels, cd’s, tijdschriften etc aan elkaar uitgeruild.

Iets voor jouw buurt?

Ken jij al een minibieb in jouw wijk, maar heb je er nog nooit naar gekeken? Doe het eens. Of zet je eigen boeken erbij. Als in jouw wijk zoiets nog niet bestaat, wat let je om een minibieb te starten met elkaar?

Zoek je tips, kijk op minibieb.nl. Als je gestart bent, geef de locatie dan door: mvanstuijvenberg@hotmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden