Foto:

Patiënten met corona op één verdieping

Harderwijk - Tot vandaag lagen patiënten met corona of een verdenking hierop verdeeld over meerdere verdiepingen in ziekenhuis St Jansdal. Donderdag is besloten om al deze patiënten te verhuizen naar de eerste verdieping op de afdelingen 1-oost en 1-west. Hier is ruimte voor tachtig bedden. 

Donderdagavond 19 maart zijn de eerste patiënten naar deze nieuwe zogeheten cohortafdeling verhuisd en vrijdag volgt de rest. Daarnaast wordt op de electieve opname-afdeling naast de operatiekamers ruimte gecreëerd voor extra IC-bedden.

Ingrijpend

De verhuizing is nodig om de belasting voor zorgmedewerkers te verminderen voor deze speciale patiëntencategorie en maakt het ziekenhuis klaar voor toename van extra patiënten. "We brengen op deze manier de deskundigheid op één plek", vertelt Pieter Immerzeel (hoofd kliniek). "Voor patiënten is een opname op de isolatieafdeling ingrijpend. Niet alleen vanwege de intensieve en bijzondere vorm van zorg, maar ook vanwege het sociale isolement dat zij kunnen ervaren. Helaas mogen patiënten met corona of een verdenking daarop geen bezoek ontvangen om besmetting met anderen te voorkomen." 

Isolatieafdeling

Voor verpleegkundigen en medisch specialisten is het bijzonder om te werken op een isolatieafdeling. Immerzeel: "De werkwijze is heel anders dan op een reguliere verpleegafdeling. Zo dragen zij beschermingsmiddelen om zichzelf en patiënten te beschermen en is de manier van werken aangepast. Naast verpleegkundige zorg heeft het ook invloed op medewerkers van de ondersteunende diensten, zoals de voedingsdienst, schoonmaak en logistiek."

De steun aan ziekenhuis St Jansdal blijft onverminderd doorgaan en dat wordt enorm gewaardeerd. Vanuit alle lagen van de samenleving ontvangt het ziekenhuis steunbetuigingen. "Dit is ontroerend, indrukwekkend en toont het gevoel van solidariteit dat op dit moment overheerst. Daarnaast is het geweldig om te zien hoe de medewerkers thuis en in het ziekenhuis in deze bijzondere tijd schouder aan schouder staan."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden